SKIN CARE

5 beauty hacks για εσένα που έχεις λιπαρή επιδερμίδα

Δοκίμασέ τα σήμερα κιόλας!
Γράφει η MATINA KONTOY
5 beauty hacks για εσένα που έχεις λιπαρή επιδερμίδα
Φωτ. αρχείου / envato

Εάν ανήκεις στις γυναίκες που έχουν λιπαρό δέρμα θα έχεις παρατηρήσει ότι μόλις βάφεσαι μετά από λίγη ώρα είτε η επιδερμίδα σου γυαλίζει αρκετά και σε ενοχλητικό βαθμό είτε πολύ απλά το μακιγιάζ σου δεν κρατάει πολύ. Δοκίμασε τα παρακάτω hacks και θα έχεις υπέροχο και σταθερό μακιγιάζ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σωστός καθαρισμός

Φωτ. αρχείου / envato

Αν έχεις λιπαρό δέρμα, είναι σημαντικό να μην υποκύψεις στον πειρασμό να πλύνεις υπερβολικά το πρόσωπό σου ή να κάνεις υπερβολική απολέπιση, για να απαλλαγείς από το σμήγμα. Τα «σκληρά» προϊόντα καθαρισμού μπορούν να αφυδατώσουν την επιδερμίδα σου με αποτέλεσμα να την αναγκάσουν να παράγει ακόμα περισσότερο σμήγμα, προκειμένου να ενισχύει τον προστατευτικό φραγμό της.

Δεν πρέπει να ξεχνάς, λοιπόν, πως ο πιο σημαντικός κανόνας σε κάθε ρουτίνα περιποίησης είναι να «περιποιείσαι το δέρμα σου με τον πιο ήπιο, δυνατό τρόπο», χρησιμοποιώντας τα «σωστά» προϊόντα με συστατικά όπως πχ το γλυκολικό οξύ που θα σε βοηθήσουν να καθαρίσεις σε βάθος τους πόρους, χωρίς να προκαλέσουν ερεθισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν καθημερινά φοράς μακιγιάζ και αντηλιακό (το τελευταίο επιβάλλεται), καλό είναι να κάνεις διπλό καθαρισμό - καθαρίζοντας πρώτα το πρόσωπό σου μ’ ένα micellar water / gel και έπειτα με ένα προϊόν που κατά προτίμηση θα μπορεί να απολεπίζει απαλά το δέρμα σου.

Για λιπαρά δέρματα ενδείκνυνται καθαριστικά:

  • Με ήπια σύνθεση
  • Μη - φαγεσωρογόνα
  • Χωρίς άρωμα
  • Δερματολογικά ελεγμένο

 

Μην παραλείπεις το toner

Φωτ. αρχείου / envato

Μετά τον καθαρισμό, μια τονωτική λοσιόν βοηθά στην ομαλοποίηση του δέρματος, προετοιμάζοντας την επιδερμίδα για τα επόμενα προϊόντα, ενώ η τακτική χρήση της συσφίγγει τους πόρους και βελτιώνει την υφή του δέρματος.

Για λιπαρά δέρματα ενδείκνυνται toner με:

  • σαλικυλικό οξύ
  • γλυκολικό οξύ
  • γαλακτικό οξύ

 

Χρησιμοποίησε setting spray

Είναι ένα από τα must - have προϊόντα, ειδικά του καλοκαιρινού νεσεσέρ, ιδιαίτερα δε, αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα. Αφού κάνεις το μακιγιάζ σου, ψέκασε στο πρόσωπό σου ένα setting spray. Θα κρατήσει το μακιγιάζ σου για ώρες, χωρίς να μουτζουρωθείς καθόλου από τον ιδρώτα ή την έκκριση σμήγματος.

 

Μην παραλείπεις το αντηλιακό

Φωτ. αρχείου / envato

Αν παραλείπεις το αντηλιακό επειδή σου αφήνει έντονη λιπαρότητα, τότε ξανασκέψου το. Αν δεν προστατεύεις την επιδερμίδα σου από τις βλαβερές ηλιακές ακτίνες, κινδυνεύεις να αποκτήσεις σύντομα φακίδες ή κηλίδες. Για αυτό είναι σημαντικό να ψάξεις και να βρεις το κατάλληλο αντηλιακό για την επιδερμίδα σου, ώστε αφενός να προστατεύεσαι και αφετέρου να αφήνει ματ την επιδερμίδα.

Blotting papers

Φωτ. αρχείου / envato

Το απόλυτο must - have για εσένα που έχεις λιπαρή επιδερμίδα, δεν είναι άλλο από τα blotting papers. Αυτά τα ειδικά χαρτάκια είναι σχεδιασμένα να αφαιρούν τη λιπαρότητα και τη γυαλάδα με ένα μόνο πέρασμα. Το μικρό τους μέγεθος σου επιτρέπει να έχεις μία συσκευασία στην τσάντα σου, ώστε να ανανεώνεις εύκολα το μακιγιάζ σου με ένα μόνο βήμα, χωρίς να ανησυχείς καθόλου για τη λιπαρότητα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
10 / position1: 202 / position2: 901
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb