THINK

«Είμαι σίγουρη ότι το αφεντικό μου δε με συμπαθεί – τι να κάνω;»

Θα πρέπει εσύ και το αφεντικό σου να είστε φίλοι ή είναι εντάξει να έχετε κάποια απόσταση;
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
«Είμαι σίγουρη ότι το αφεντικό μου δε με συμπαθεί – τι να κάνω;»
Unsplash

Μια αναγνώστρια έχει την ισχυρή πεποίθηση ότι ο εργοδότης της στη δουλειά δεν την έχει πάρει με καλό μάτι. Το pink.gr της απαντά, δίνοντας τις πιο απλές λύσεις στο πρόβλημά της!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Βρίσκω πολύ δύσκολη τη δουλειά στο γραφείο μου από τότε που έχω ένα νέο αφεντικό που φαίνεται πραγματικά να με αντιπαθεί. Σπάνια συμμετέχει σε συζητήσεις, έχει έναν πολύ υπεροπτικό τόνο όταν πρέπει να μιλήσουμε και δε μου μοιάζει να θέλει να θερμανθούν οι σχέσεις μας καθόλου. Πρέπει να δουλέψω δίπλα σε κάποιον που σαφώς δε θέλει να συνεργαστεί μαζί μου ή πρέπει να κάνω κάτι για να λυθεί το ζήτημα;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Προτού χαρακτηρίσεις τον/την εργοδότη σου ως χειρότερο εχθρό σου, μπορεί να σε βοηθήσει το να σταθείς στη θέση του για λίγο. Είναι καινούριος/α στν ήδη υπάρχουσα και δεμένη ομάδα σας και, αν και το αφεντικό σας, πιθανόν να δυσκολεύεται να βρει το δρόμο του/της. Το να είσαι "αρχηγός της αγέλης" σε μια μικρή κλίκα ομάδας συναδέλφων μπορεί να είναι μια πολύ εκφοβιστική πρόταση. Προσπάθησε να θυμηθείς την πρώτη σου μέρα σε οποιαδήποτε δουλειά είχες ποτέ. Για τους περισσότερους από εμάς, είναι μια πολύ συγκλονιστική εμπειρία. Ποτέ δεν μπόρεσα να κοιμηθώ το βράδυ πριν τις περισσότερες από τις πρώτες μου μέρες, είτε ήμουν το αφεντικό είτε όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είχα τόση πολλή ανασφάλεια, σκέψεις όπως: «Έχω κάνει ένα τρομερό λάθος;» σε συνδυασμό με «Θα είμαι αρκετά καλή;» και «Μήπως ξεπέρασα τον εαυτό μου στη συνέντευξή μου;» Αυτές οι ανησυχίες θα ακολουθηθούν γρήγορα από: «Τι θα φορέσω την πρώτη μου μέρα;» και «Θα με συμπαθήσει κανένας;» Ήταν ουσιαστικά το σύνδρομο του απατεώνα που λάμβανε χώρα.

Νομίζω ότι θα ήταν λογικό να δείξεις λίγη κατανόηση και ενσυναίσθηση για το νέο σου αφεντικό. Δεν έχεις τίποτα να χάσεις δίνοντάς της το πλεονέκτημα της αμφιβολίας και προσπαθώντας να τον/την εντυπωσιάσεις μέχρι να γνωρίσεις το πραγματικό πρόσωπο κάτω από την περσόνα του «νέου αφεντικού». Είναι προς το συμφέρον σου να κάνεις μια τεράστια προσπάθεια για να γίνεις όλα τα πράγματα για εκείνη που θέλεις να είναι για εσένα. Αυτό σημαίνει ότι εκμεταλλεύεσαι κάθε ευκαιρία για να χαμογελάς όταν έχεις οποιαδήποτε επαφή μαζί του/της ή προσφέρεσαι να κάνεις σε εκείνη και στους άλλους στην ομάδα ένα ζεστό ρόφημα!

Μην υπερβάλλεις, φυσικά, και να είσαι πιστή στον αυθεντικό σου εαυτό. Μπορεί να σε αποκρούσει με τρόμο αν σε περάσει για κάποιον που θέλει απεγνωσμένα να γίνει το BFF της, γι' αυτό να είσαι φιλική, ειλικρινής και απλή. Συμπεριλάβε τη σε οποιεσδήποτε συζητήσεις εργασίας που είναι κατάλληλες και ζήτησε τη γνώμη της για πρότζεκτ, ώστε να κατανοήσεις τις προτιμήσεις της και τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Σκέψου τον εαυτό σου ως μηχανή συλλογής πληροφοριών: οποιαδήποτε δεδομένα συλλέξεις θα χρησιμεύσει ως "γέφυρα" καθώς και ως μέσο για να της δώσεις την εργασία που θα ήθελε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
5 / position1: 406 / position2: 1089
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb