ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Τα λουλούδια που πρέπει να έχεις στο σπίτι σου για θετική ενέργεια

Τα γνώριζες;
Γράφει η MATINA KONTOY
Τα λουλούδια που πρέπει να έχεις στο σπίτι σου για θετική ενέργεια
Φωτ. αρχείου / envato

Είναι γνωστό ότι τα φυτά σε ένα χώρο μπορούν να επηρεάσουν θετικά τη διάθεση του ανθρώπου ενώ έρευνες έχουν δείξει ότι η ενασχόληση με τα φυτά και την κηπουρική είναι αγχολυτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλοι μας έχουμε ανάγκη από πράγματα που θα αναπτερώσουν το ηθικό μας τις μέρες αυτές. Έτσι, ψάχνουμε να βρούμε δραστηριότητες, χόμπι ή αντικείμενα που θα μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα και θα βελτιώσουν την ψυχολογία μας. Φανταζόσουν όμως ότι υπάρχουν φυτά που χάρη στις ιδιότητες τους έχουν την ικανότητα να φτιάχνουν τη διάθεση;

Πράγματι, τα φυτά είναι τόσο θαυματουργά που μπορούν να καθαρίσουν το μυαλό σου και να σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα. Δες λοιπόν ποια φυτά και λουλούδια μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση!

Ορχιδέα

Φωτ. αρχείου / envato

Η ορχιδέα είναι ένα απαιτητικό στη φροντίδα του λουλούδι που όμως αξίζει τον κόπο. Οι ορχιδέες θεωρείται ότι φέρνουν ηρεμία και αγάπη στο σπίτι, ευνοώντας τις σχέσεις. Η εξωτική ομορφιά τους και τα όμορφα χρώματα δίνουν στο χώρο μία νότα αισιοδοξίας. Σύμφωνα με το Feng Shui, αν έχουμε ορχιδέες στους χώρους που περνάμε περισσότερο χρόνο, π.χ. το σαλόνι, φέρνουν θετική ενέργεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Γεράνι

Φωτ. αρχείου / envato

Το γεράνι είναι ένα πλούσιο σε άνθη φυτό, τα οποία έχουν υπέροχο χρώμα! Και ποιος δεν έχει ανάγκη από μια δόση χρώματος όταν είναι πεσμένος; Σε συνδυασμό με το διακριτικό του άρωμα ένα γεράνι στο παράθυρο σου θα σε κάνεις να χαλαρώσεις και να ξεχαστείς!


Τυχερό bamboo

Φωτ. αρχείου / envato

Το τυχερό bamboo είναι ένα φυτό που φέρνει θετικά vibes στο σπίτι, εξάλλου το λέει και το όνομα του! Σύμφωνα λοιπόν με το Feng Shui, το bamboo συμβάλλει στη ροή θετικής ενέργειας στο χώρο, γεγονός που έχει θετική επίδραση στους κατοίκους του!

Παιώνια

Φωτ. αρχείου / envato

H παιώνια αποτελεί σύμβολο της καλής τύχης. Επίσης, θεωρείται ότι η όψη της και το δροσερό άρωμά της βελτιώνουν την ψυχολογία. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι πολλές νύφες την επιλέγουν για την ανθοδέσμη τους και τη διακόσμηση της εκκλησίας.

Τριαντάφυλλο

Φωτ. αρχείου / envato

Ρομαντικό και chic, το τριαντάφυλλο είτε σε μορφή φυτού σε γλάστρα είτε ως λουλούδι σε μπουκέτο μπορεί να φτιάξει τη διάθεση. Μία μελέτη στο περιοδικό Journal of Physiological Anthropology έδειξε ότι οι υπάλληλοι που κοιτούσαν τριαντάφυλλα ένιωθαν πιο ξεκούραστοι και πιο ήρεμοι. Δεν είναι μόνο το άρωμά του, είναι και η συμμετρία του αλλά και τα ποικίλα του χρώματα, από βαθύ κόκκινο μέχρι κατάλευκο, που το κάνουν ιδανικό για να το έχεις στο σπίτι.


Γιασεμί

Φωτ. αρχείου / envato

Το γιασεμί είναι γνωστό ως 'το φυτό των ζευγαριών', επειδή ωφελεί τις σχέσεις στον πνευματικό τομέα. Συνιστάται αυτό το φυτό να βρίσκεται στην κρεβατοκάμαρα ή στους χώρους τους οποίους το ζευγάρι συνήθως περνάει χρόνο μαζί, διότι προσελκύει θετική ενέργεια, η οποία δυναμώνει τη σχέση κι ενισχύει το δέσιμο.


Θυμάρι

Φωτ. αρχείου / envato

Το θυμάρι είναι ένα φυτό που χρησιμοποιείται από τα αρχαία χρόνια για να διώχνει την κακή αύρα από τον αέρα. Το φυτό αυτό θεωρείται εξαγνιστικό, καθώς καταπολεμά την αρνητική ενέργεια, εμποδίζει τους εφιάλτες και ενισχύει την αυτοπεποίθηση. Έχοντας ένα θυμάρι στο σπίτι σου, εξασφαλίζεις την προστασία του σπιτιού και των ενοίκων του.


Χρυσάνθεμα

Φωτ. αρχείου / envato

Τα χρυσάνθεμα είναι γνωστά για την ομορφιά τους και την αίσθηση ευεξίας που φέρνουν στο σπίτι. Αυτό το φυτό ενισχύει την ευτυχία και την καλή διάθεση κι έτσι συνιστάται για τους χώρους όπου υπάρχει συνεχής ένταση ή διαφωνίες.

Αλόη

Φωτ. αρχείου / envato

Το φυτό αυτό χρησιμοποιείται σε τελετουργίες εναντίον της κακοτυχίας και όπως λέγεται αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα μέσα κατά της κακής αύρας. Είναι γνωστό για την προσέλκυση της ευημερίας και της θετικής ενέργειας οπουδήποτε κι αν τοποθετηθεί στο σπίτι. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι όταν η αλόη μεγαλώνει και είναι ζωτική, προσελκύει καλή τύχη. Εάν μαραθεί, σημαίνει ότι έχει απορροφήσει τις αρνητικές ενέργειες και μας έχει προστατεύσει. Αν έχεις γλάστρα αλόης στο σπίτι σου, δες πώς μπορείς να φτιάξεις το δικό σου gel αλόης για την περιποίηση της επιδερμίδας σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
21 / position1: 335 / position2: 1182
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb