ΝΥΧΙΑ

Το σύμπτωμα των νυχιών που δεν πρέπει να αγνοήσεις

Πότε πρέπει να το κοιτάξεις
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Το σύμπτωμα των νυχιών που δεν πρέπει να αγνοήσεις
@rachel.clemen

Το μανικιούρ είναι μια αγαπημένη συνήθεια. Καθαρίζεις τα πετσάκια, διαμορφώνεις το σχήμα και βάφεις τα νύχια σε όποιο χρώμα σου αρέσει, με σχέδια ή χωρίς. Τι γίνεται, όμως, όταν δεν έχεις υγιή βάση;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην περίπτωση που κάνεις απανωτά ημιμόνιμα μανικιούρ, ενδέχεται να μην παρατηρήσεις ότι έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στα νύχια σου. Αν τα αφήσεις λίγο να αναπνεύσουν, ίσως δεις λευκές κηλίδες, ή κιτρίνισμα, ή ακόμα και σπασίματα. Ωστόσο, ένα κοινό πρόβλημα που παρατηρείται είναι ότι το νύχι φαίνεται να «σηκώνεται» ή να ξεχωρίζει από το δέρμα.

Το σύμπτωμα των νυχιών που δεν πρέπει να αγνοήσεις  

Αν παρατηρήσεις ότι έχεις αυτό το σύμπτωμα, τότε είναι καλό να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό. Ο,τι παρατηρούμε στο σώμα μας, ακόμα και στα νύχια, δείχνει την κατάσταση της υγείας μας. Είτε πρόκειται για κάποια aσθένεια, ή για έλλειψη βιταμινών, ο οργανισμός μας θέλει να πει κάτι. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tonia Agrafioti (@tonia_agrafioti_)

Το παραπάνω σύμπτωμα, δείχνει ότι μπορεί να έχεις ονυχόλυση. Μην το ακούς τόσο τρομακτικό, δεν είναι. Πρόκειται για ένα πολύ συχνό φαινόμενο, που κυρίως παρατηρείται σε γυναίκες. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορεί κάποια στιγμή να σου εμφανιστεί. Μπορεί να συμβεί μετά την εμφάνιση ενός μύκητα στο νύχι, ο οποίος συνήθως έχει άλλα συμπτώματα όπως λευκές κηλίδες.

Άλλοι λόγοι για τους οποίους εμφανίζεται ονυχόλυση, είναι η  αντίδραση σε χημική ουσία που βρίσκεται στο βερνίκι νυχιών ή στα ακρυλικά νύχια. Ορισμένα προϊόντα αφαίρεσης βερνικιού, μπορεί επίσης να το προκαλέσουν. Ακόμη, ενδέχεται να το παρατηρήσεις και μετά από κάποιον τραυματισμό. 

Ενώ δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό, καλύτερα να ρωτήσεις έναν γιατρό για το τι πρέπει να κάνεις. Πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε θεραπεία, καλύτερα να βρεις την αιτία που το προκάλεσε. Μπορεί να διαρκέσει και μήνες, επειδή τα νύχια πρέπει να ανανεωθούν. Επομένως, πρέπει να αφήσεις το νέο νύχι να φτάσει μέχρι την άκρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb