SKIN CARE

Σκασμένα χείλη: Ποια συστατικά πρέπει να αναζητάς οπωσδήποτε για να τα βελτιώσεις

Για να μην αφυδατώνονται τα χείλη σου
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Σκασμένα χείλη: Ποια συστατικά πρέπει να αναζητάς οπωσδήποτε για να τα βελτιώσεις
@rosalia.vt

Όταν έχεις σκασμένα χείλη, υπάρχουν κάποια συστατικά που μπορεί να σε βοηθήσουν να τα μαλακώσεις. Αν θες να αποφύγεις την αφυδάτωση, αναζήτησέ τα στα προϊόντα που αγοράζεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα χείλη μπορεί να ξεραθούν για πάρα πολλούς λόγους. Είτε λόγω κληρονομικότητας, είτε τρόπου ζωής, είτε και λόγω του καιρού. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να φαίνεται αρκετά εκνευριστικό και επίπονο. Εκτός από την απολέπιση, μπορείς να κάνεις κι άλλα για να τα βελτιώσεις. 

Αν έχεις παρατηρήσει, υπάρχουν lip balms που αντί να ενυδατώνουν τα χείλη, προκαλούν το αντίθετο αποτέλεσμα. Αυτό συμβαίνει λόγω των συστατικών που περιέχουν. Πριν ξεκινήσεις την αναζήτησή σου, δες τι είναι αυτό που πρέπει να έχουν οπωσδήποτε τα balms. 

Ποια συστατικά πρέπει να αναζητάς στα lip balms

Για να αποφύγεις την αφυδάτωση, όπως είπαμε και παραπάνω, καλό είναι να εξετάσεις το προϊόν πριν το αγοράσεις. Προσπάθησε να διαβάσεις τα συστατικά στη συσκευασία και ψάξε τα ιδανικά. Αυτά που θα σε βοηθήσουν πραγματικά, είναι το βούτυρο καριτέ, το κακάο και το καστορέλαιο. Επιπλέον, να προτιμάς και αυτά που περιέχουν βιταμίνες C και Ε, αλλά και χαμομήλι. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝗟𝘂𝗹𝗮 𝗕𝗲𝗹𝗹𝗲𝘇𝘇𝗮 (@lulabellezza)

Αυτά, φαίνεται να ανακουφίζουν τα χείλη από τον πόνο και την ξηρότητα. Υπάρχει μια άποψη ότι η βαζελίνη λειτουργεί ως βάλσαμο για τα χείλη. Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι δεν πρέπει να μπαίνει μόνη της, αλλά μετά από ένα ενυδατικό προϊόν. Δηλαδή, στην ουσία, η βαζελίνη μπορεί να δημιουργήσει ένα «φιλμ» και να συγκρατήσει την υγρασία. Άλλωστε, δεν ξεχνάμε και το τόσο αγαπημένο trend του TikTok, το lip slugging, όπου η βαζελίνη χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο. 

Ακόμα ένα tip για την ανακούφιση των ξηρών χειλιών, είναι τα lip balms με  SPF. Αυτά, ενυδατώνουν και αποτρέπουν την απώλεια υγρασίας όταν βρίσκεσαι στον ήλιο. Εξάλλου, τα χείλη χρειάζονται κι αυτά αντηλιακή προστασία όπως και η επιδερμίδα μας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb