WELLNESS

Τι ακριβώς κάνει ένας σύμβουλος σχέσεων;

Μάθε κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει τη σχέση σου
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Τι ακριβώς κάνει ένας σύμβουλος σχέσεων;
Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Όλες οι σχέσεις βιώνουν δυσκολίες και χαμηλά σημεία. Αν και θα θέλαμε η φάση του μήνα του μέλιτος να διαρκέσει για πάντα, είναι φυσικό να νιώθετε πιο άνετα με τον σύντροφό σας με την πάροδο του χρόνου και τελικά να αντιμετωπίζετε περιστασιακή σύγκρουση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και οι διαφωνίες είναι φυσικές, είναι σημαντικό να μην αγνοείτε τα σημάδια ότι η σχέση σας μπορεί να έχει πρόβλημα. Εάν βρίσκεστε συνεχώς σε αντιπαράθεση, δεν επικοινωνείτε καθόλου ή αρχίζετε να νιώθετε δυσαρέσκεια ο ένας για τον άλλον, ίσως είναι καιρός να δοκιμάσετε την παροχή συμβουλών σε ζευγάρια.

Τα ζευγάρια που παρακολουθούν θεραπεία πριν προκύψουν συγκρούσεις έχουν σημειώσει τεράστια επιτυχία

Σύμφωνα με τον διάσημο θεραπευτή γάμου και οικογένειας Τζον Γκότμαν, «τα ζευγάρια περιμένουν κατά μέσο όρο έξι χρόνια δυστυχισμένα πριν λάβουν βοήθεια». Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να παραδεχτείτε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα ανάμεσα σε εσάς και τον σύντροφό σας, και ακόμη περισσότερο για να το επιλύσετε με έναν εξουσιοδοτημένο επαγγελματία. Αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς σχέσεων, η καλύτερη στιγμή για να παρακολουθήσετε τη θεραπεία ζευγαριών είναι στην πραγματικότητα πριν εμφανιστούν πραγματικά προβλήματα. Η θεραπεύτρια Margaret Rutherford, Ph.D. το αποκαλεί αυτό «πρόληψη έναντι παρέμβασης».

Η αναζήτηση επαγγελματικής υποστήριξης προτού νιώσετε ότι τη χρειάζεστε θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε τις βαθιά ριζωμένες κακές συνήθειες και εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να αναπτύξετε μια υγιή γλώσσα μάχης βασισμένη στην κατανόηση προτού προκαλέσετε σοβαρή ζημιά. Με τη βοήθεια ενός συμβούλου ζευγαριών, εσείς και ο σύντροφός σας θα αναπτύξετε εργαλεία για την επίλυση συγκρούσεων πριν προκύψουν τεράστια ζητήματα. Αυτό μπορεί να αποτρέψει πραγματικά επιβλαβή γεγονότα από το να συμβούν, όπως κακή επικοινωνία, απώλεια οικειότητας, ακόμη και απιστία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επικοινωνία είναι το κλειδί για μια υγιή σχέση

Ακούγεται κλισέ, αλλά είναι πραγματικά αλήθεια: η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία είναι απαραίτητη για τη θεμελίωση μιας ευτυχισμένης σχέσης. Αλλά δεν λειτουργούν όλες οι μορφές επικοινωνίας για κάθε ζευγάρι. Η ψυχοθεραπεύτρια Kimberly Resnick Anderson είπε στο CNN: «Υπάρχουν τρεις πλευρές σε κάθε ιστορία: η πλευρά του, η πλευρά της και η αλήθεια». Ένας σύμβουλος ζευγαριών μπορεί να προσφέρει ένα περιβάλλον για κάθε σύντροφο να μιλήσει ανοιχτά χωρίς κρίση και να καθοδηγήσει την επικοινωνία του με εποικοδομητικό τρόπο, προκειμένου να βρει την αλήθεια εν μέσω σύγκρουσης.

Υπάρχουν κοινά προβλήματα σχέσεων που αντιμετωπίζουν πολλά ζευγάρια αλλά δεν μιλούν για αυτά. Από τα οικονομικά ζητήματα μέχρι την εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον, το να είσαι σε μια σχέση είναι εξαιρετικά δύσκολο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα ζευγάρια αποφασίζουν υποσυνείδητα να μην μιλήσουν για ένα πρόβλημα. Θα μπορούσε να είναι από φόβο ότι η επισήμανση ενός ευαίσθητου ζητήματος θα ξεκινήσει έναν καυγά ή φοβούνται τις επιπτώσεις που μπορεί να συμβούν μόλις αναγνωριστούν αυτά τα προβλήματα. Κατά την επικοινωνία κατά τη διάρκεια της συμβουλευτικής ζευγαριών, ο θεραπευτής γίνεται μια μη συναισθηματική, προοπτική τρίτου μέρους που μπορεί να επικυρώσει τα ζητήματα και των δύο συντρόφων. Παρέχει επίσης εργαλεία και ασκήσεις που μπορούν να εξασκήσουν τα ζευγάρια στο σπίτι όταν προκύπτουν συγκρούσεις!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
6 / position1: 569 / position2: 1745
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb