ΝΥΧΙΑ

Αν χάνεις πολλά μαλλιά τότε σου λείπει αυτό από τον οργανισμό

Το έχεις ψάξει;
Από το NEWSROOM
Αν χάνεις πολλά μαλλιά τότε σου λείπει αυτό από τον οργανισμό
@chemipharma_me

Αν έχεις παρατηρήσει ότι χάνεις περισσότερα μαλλιά απ' ότι συνήθως, τότε σίγουρα κάτι φταίει. Έχεις σκεφτεί τι μπορεί να είναι; Υπάρχουν αρκετοί λόγοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα μαλλιά μας πέφτουν φυσιολογικά, καθώς η τρίχα κάνει τον κύκλο της. Υπάρχουν περίοδοι που αυτό το φαινόμενο είναι πιο έντονο. Όταν, όμως, παρατηρείς ότι είναι πολύ πιο έντονο από το κανονικό, έρχεται η ώρα να κάνεις εξετάσεις. Πολύ συχνοί λόγοι για την απώλεια μαλλιών είναι η διατροφή, το στρες, αλλά και οι ελλείψεις του οργανισμού.

Τι μπορεί να λείπει από τον οργανισμό σου

Μια βασική αιτία της τριχόπτωσης, είναι τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου. Η έλλειψη σιδήρου είναι ένα κοινό πρόβλημα, που εμφανίζεται όταν υπάρχει έλλειψη υγιών ερυθρών αιμοσφαιρίων για τη μεταφορά οξυγόνου στον ιστό του σώματος. Σε περίπτωση που λείπει, πιθανότατα δεν παράγεις αρκετά ερυθρά αιμοσφαίρια για να διατηρήσετε το σώμα σας πλήρως οξυγονωμένο.

Πώς συμβάλλει στην τριχόπτωση η έλλειψη σιδήρου

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι, όπως η έντονη έμμηνος ρύση, η απώλεια από χειρουργικές επεμβάσεις και άλλα, που δεν αφήνου το σώμα να απορροφήσει σωστά τον σίδηρο. Επιπλέον, η έλλειψη σιδήρου έχει να κάνει και με τη διατροφή μας. 

Κάποια συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν είναι η κούραση, πονοκέφαλος, ζάλη, κρύα χέρια και πόδια. Ακόμη, μπορεί να έχεις αδύναμα νύχια και έντονη τριχόπτωση. Σύμφωνα με ειδικούς, η έλλειψη αυτή οδηγεί σε αδυναμία και σπάσιμο της τρίχας. Ειδικότερα αν συνδυαστεί και με έλλειψη άλλων βιταμινών, μπορεί να είναι χειρότερο το πρόβλημα.

Πώς να αυξήσεις τα επίπεδα σιδήρου

Η αντιμετώπιση της έλλειψης σιδήρου εξαρτάται από τη σοβαρότητα της περίπτωσης. Ο γιατρός θα σε συμβουλέψει πάντα για το τι πρέπει να κάνεις. 

Ωστόσο, για αρκετούς, μπορεί να είναι τόσο απλό, όσο να προσθέσουν περισσότερο σίδηρο στην καθημερινότητά τους. Ο πρώτος τρόπος είναι η διατροφή. Υπάρχουν τροφές πλούσιες σε σίδηρο που μπορείς να ξεκινήσεις να τρως καθημερινά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Annabel Karmel (@annabelkarmel)

Ακόμα ένας συνηθισμένος τρόπος, είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου που βοηθά τον οργανισμό να επανέλθει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb