ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

To λάθος που κάνουν τα ζευγάρια στα οικονομικά τους και οδηγούνται στο διαζύγιο

Αυτό το λάθος θα μπορούσε να είναι επιζήμιο για τον γάμο σας.
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
To λάθος που κάνουν τα ζευγάρια στα οικονομικά τους και οδηγούνται στο διαζύγιο
Φωτογραφία από Vera Arsic

Τα ζευγάρια που αποτυγχάνουν να συζητήσουν τα οικονομικά τους και να εφαρμόσουν ένα σχέδιο δράσης για αποταμίευση θα μπορούσαν να οδηγηθούν στον χωρισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το Νο. 1 λάθος είναι ότι αποφεύγουμε να μιλάμε για τα χρήματα. Δεν το συζητάμε. Περιμένουμε μέχρι να προκύψει κάτι, και μετά αντιδρούμε σε αυτό, και το κάνουμε για τα επόμενα 50 χρόνια», είπε στην The Post ο προσωπικός οικονομικός σύμβουλος Ramit Sethi, παρουσιαστής της νέας σειράς του Netflix «How To Get Rich».

Η σειρά οκτώ επεισοδίων ακολουθεί τον Sethi, συγγραφέα του «I Will Teach You To Be Rich» και παρουσιαστή του podcast με το ίδιο όνομα, καθώς ελέγχει τα προσωπικά οικονομικά των ανθρώπων και τους καθοδηγεί πώς να διαθέσουν τις οικονομίες τους.

Σε κάθε επεισόδιο, ο Sethi τσεκάρει τις τραπεζικές καταστάσεις των ανθρώπων για να προσδιορίσει το εισόδημα, το χρέος, τους λογαριασμούς ταμιευτηρίου και το ιστορικό δαπανών τους. Αυτό τον βοηθά να δει πού ξοδεύουν περισσότερο οι άνθρωποι τα χρήματά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι άνθρωποι θα διαφωνήσουν για το πόσα ξοδεύει ένα άτομο στο Target. Πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε ερωτήσεις των 3 δολαρίων και να αρχίσουμε να κάνουμε ερωτήσεις για τα μεγάλα ποσά».

Αντίθετα, είπε ότι τα ζευγάρια πρέπει να ρωτούν: Πόσα λεφτά αποταμιεύει ο σύντροφός μου;

Το να είστε εκ των προτέρων σχετικά με το οικονομικό μέλλον θα μπορούσε να σώσει τους γάμους.

Ένα συγκλονιστικό 62% των ανθρώπων παραδέχονται ότι μαλώνουν με τον σύντροφό τους για τα χρήματα, σύμφωνα με έρευνα από την εταιρεία Royal London, την οποία ανέφερε η Independent. Και το 33% δηλώνει ότι δεν είναι συμβατό με τους σημαντικούς άλλους σχετικά με τις απόψεις του για τις δαπάνες και την αποταμίευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
6 / position1: 318 / position2: 829
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb