SKIN CARE

Αν έχεις ξηρό δέρμα αυτή η συμβουλή θα σε σώσει

Το έχεις ξανακούσει;
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Αν έχεις ξηρό δέρμα αυτή η συμβουλή θα σε σώσει
@skinhealthmd.ca

Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα γενικά, ή και ειδικότερα κάποιες περιόδους και νιώθεις ότι σε “τραβάει”, τότε θα πρέπει να κάνεις κάτι γι’ αυτό. Υπάρχουν πολλά και διάφορα tips.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα στις μεταβατικές εποχές, πρέπει να κάνεις αλλαγές στη ρουτίνα σου. Ο χειμώνας με το κρύο ξηραίνει το δέρμα, αλλά το ίδιο κάνει και η ζέστη. Καλό είναι να πίνεις νερό, να τρέφεσαι σωστά και να χρησιμοποιείς extra ενυδατικά προϊόντα. Ωστόσο, υπάρχει και ακόμα ένα τρικ που θα σε βοηθήσει. 

Η συμβουλή που θα σε σώσει από την ξηρή επιδερμίδα

Οι ειδικοί προτείνουν να βάλουμε στη ζωή μας έναν υγραντήρα. Πρόκειται για μια συσκευή που κάνει την ατμόσφαιρα λιγότερο ξηρή. Προσθέτουν την απαραίτητη υγρασία στην ατμόσφαιρα, που θέλει η επιδερμίδα μας για να είναι λαμπερή και όχι θαμπή. Λέγεται, μάλιστα, ότι είναι ακόμα καλύτερο να τον χρησιμοποιείς την ώρα που κοιμάσαι. 

Επειδή ο επιδερμιδικός φραγμός χρειάζεται ενυδάτωση για να διατηρηθεί, καλό είναι να κάνεις ο,τι περνάει από το χέρι σου γι’ αυτό. Οι αλλαγές της θερμοκρασίας δεν βοηθούν. Η ατμόσφαιρα του δωματίου μπορεί να είναι ξηρή και η βελτίωσή της είναι απαραίτητη. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Homedics (@homedics)

Η χρήση του υγραντήρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, βοηθά να αποκομίσεις περισσότερα οφέλη. Αυτό συμβαίνει γιατί το δέρμα μπορεί να απορροφήσει την υγρασία, ενώ εσύ είσαι σκεπασμένη. Την ώρα που κοιμάσαι ο οργανισμός ξεκουράζεται, το ίδιο και το δέρμα σου. Τα προϊόντα της βραδινής ρουτίνας κάνουν τη δουλειά τους όσο εσύ κοιμάσαι. 

Επειδή είναι πολλοί οι υγραντήρες και μπορείς να τους βρεις σε διάφορα μεγέθη, καλό είναι να επιλέξεις αυτόν που σου ταιριάζει. Δες που θα τον τοποθετήσεις, ώστε να είναι κοντά στο κρεβάτι σου, αλλά όχι και ακριβώς δίπλα. Οι ειδικοί συστήνουν ένα περιβάλλον με υγρασία 30%-50% και όχι περισσότερο. Εννοείται ότι πρέπει να τον καθαρίζεις καθημερινά, για να αποφύγεις τα βακτήρια και τη μούχλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb