FAMILY

Η σημασία της φιλίας για το παιδί σας

Από πολύ μιλρή ηλικία
Από το NEWSROOM
Η σημασία της φιλίας για το παιδί σας
Photo by 🇸🇮 Janko Ferlič on Unsplash

Η πιο σύντομη απάντηση είναι ότι η φιλία είναι σημανγτικότατη σε όλα τα στάδια της ζωής. Αλλά επίσης, μια υγιής και ενεργή κοινωνική ζωή από την περίοδο της παιδικής ηλικίας, συμβάλει τα μέγιστα στην βελτίωση της αυτοεκτίμησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για κάθε παιδί να κατανοήσει το νόημα και τη σημασία της φιλίας. Να μάθει τα οφέλη που θα έχει από αυτήν, είτε βρίσκεται στη θέση του δότη, είτε στη θέση του δέκτη. Αν και αυτά συνήθως δουλεύουν καλύτερα όταν δουλεύουν μαζί.

Ποια είναι τα θεμέλια μιας υγιούς φιλίας για το παιδί;

Να αγαπά το ένα το άλλο.

Να υπάρχει αμοιβαία υποστήριξη, ξέροντας ότι και το άλλο πρόσωπο αισθάνεται ίδιο και πως υπάρχει μεταξύ τους φιλία χωρίς όρους.

Αμοιβαία συμφέροντα και ανησυχίες. Είναι κα΄τι που βοηθά τους ανθρώπους να επικοινωνούν, να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί και να μαθαίνουν καλύτερα ο ένας τον άλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια. Μπορούμε χωρίς να κρίνουμε, να μοιραστούμε όσα μας απασχολούν. Επιπλεόν, είναι μεγάλο κεφάλιο το ότι αν υπάρχει εμπιστοσύνη, η ειλικρινής γνώμη σας δεν θα παρεξηγηθεί.

Τέλος, πριν προσπαθήσετε να βοηθήσετε τα παιδιά σας ώστε να κάνουν φιλίες, είναι σημαντικό να γνωρίζετε γιατί διστάζουν και γιατί έχουν κάποιο πιθανό πρόβλημα με αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
4 / position1: 375 / position2: 716
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb