ΝΥΧΙΑ

Τι σημαίνει αν τα νύχια σου εμφανίζουν κάθετες γραμμές

Δείχνει κάτι για την υγεία σου
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Τι σημαίνει αν τα νύχια σου εμφανίζουν κάθετες γραμμές
Pinterest

Μπορεί να μην το φαντάζεσαι, αλλά τα νύχια σου δείχνουν πολύ περισσότερα για την υγεία σου. Είναι δείκτες ασθενειών, παθήσεων, αλλά και ορμονικών διαταραχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχουμε ξαναμιλήσει για την υγεία των νυχιών αρκετές φορές. Πώς φαίνεται ότι κάτι λείπει από τον οργανισμό σου; Ή ότι έχεις πάθει κάτι; Δες τι σημαίνει όταν εμφανίζονται οριζόντιες γραμμές

Τι μπορεί να σημαίνει όταν τα νύχια σου εμφανίζουν κάθετες γραμμές

Αν παρατηρήσεις ραβδώσεις στα νύχια, να θυμάσαι ότι δεν πρέπει να τρομάξεις. Εννοείται πάντα πρέπει να ρωτάς τον γιατρό σου, αν επιμένει ή εμφανιστεί κάτι πολύ ασυνήθιστο. Σύμφωνα με ειδικούς, οι κάθετες γραμμές από το δέρμα του νυχιού ώς την άκρη, ενδέχεται να είναι και τυπικό αποτέλεσμα της γήρανσης. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kayla ✨ (@kaylacquer)

Όταν μεγαλώνουμε, η παραγωγή των κυττάρων επιβραδύνεται σιγά σιγά. Καθώς τα κύτταρα στα νύχια χρειάζονται περισσότερο χρόνο από το συνηθισμένο για να αναπτυχθούν, μπορεί να παραμείνουν τα νεκρά κύτταρα για πολύ καιρό. Αυτό μπορεί να παρουσιαστεί ως κάθετες ραβδώσεις στα νύχια.

Αν ωστόσο, η ηλικία σου είναι μικρή, αυτό δείχνει κάτι άλλο. Σύμφωνα με το Healthline, αυτές οι γραμμές μπορεί να σημαίνουν αναιμία και έλλειψη σιδήρου. Επομένως, καλό είναι να κάνεις εξετάσεις, ώστε να διαπιστώσεις αν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η διατροφή και ενδεχομένως αν χρειαστεί κάποιο συμπλήρωμα, θα σε βοηθήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb