SKIN CARE

Πώς είναι μια επίσκεψη σε εργοστάσιο καλλυντικών; Πήγαμε, είδαμε και σε παίρνουμε μαζί

Από την επίσκεψή μας στο εργοστάσιο Korres
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Πώς είναι μια επίσκεψη σε εργοστάσιο καλλυντικών; Πήγαμε, είδαμε και σε παίρνουμε μαζί
@thefashionreportergr

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς φτιάχνεται η αγαπημένη σου κρέμα ημέρας; Πόσο χρόνο θέλει ένα προϊόν ομορφιάς για να δημιουργηθεί; Που φτιάχνεται και πώς συσκευάζεται;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν από λίγες μέρες, είχαμε τη χαρά να επισκεφτούμε το εργοστάσιο της ελληνικής εταιρείας καλλυντικών KORRES στα Οινόφυτα. Η εταιρεία είναι γνωστή στο κοινό για τα προϊόντα της, τα οποία έχουν μεγάλη απήχηση. Μαζί με άλλα beauty girls, ξεναγηθήκαμε στους χώρους του εργοστασίου και μάθαμε αρκετά για την παραγωγή των προϊόντων.

Η επίσκεψη στο εργοστάσιο της KORRES

Οι άνθρωποι της εταιρείας, αλλά και εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, μας έδειξαν τους χώρους σε μια κανονική ημέρα παραγωγής. Το εργαστήριο όπου ξεκινά μια ιδέα και υλοποιείται μετά από άπειρες δοκιμές, είναι γεμάτο με γυναίκες επιστήμονες. Γεγονός που μας χαροποίησε πολύ. 

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσο καιρό μπορεί να κάνει να υλοποιηθεί ένα προϊόν που κρατάς στα χέρια σου; Μας εξήγησαν ότι από την ιδέα μέχρι το τελικό προϊόν μπορεί να περάσουν και 3 έως 5 χρόνια. Δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς γίνονται αλλαγές και τεστ συνεχώς για να βγει το σωστό αποτέλεσμα. 

Στην συνέχεια, περιηγηθήκαμε στους χώρους όπου γίνεται η συσκευασία των προϊόντων. Εκεί είδαμε από τις αγαπημένες μας κρέμες με βάση το ελληνικό γιαούρτι, μέχρι και τα αφρόλουτρα. Είδαμε τη ροή συσκευασίας τους, από το γέμισμα, μέχρι και το πώς μπαίνουν όλα μαζί σε κούτες για διανομή.

Επόμενη στάση ήταν η παραγωγή. Εκεί, βλέπεις δεξαμενές με συγκεκριμένο προϊόν μέσα. Μας εξήγησαν πώς χρησιμοποιούν τις πρώτες ύλες από τα ελληνικά βότανα και συστατικά από όλα τα μέρη της χώρας. Μάλιστα, οι εταιρεία φροντίζει να στηρίζει τοπικές οικονομίες σε όλη την Ελλάδα. Συνεργάζονται με παραγωγούς για συγκεκριμένα συστατικά, τα οποία παίρνουν από αυτούς και στην συνέχεια τα χρησιμοποιούν στα προϊόντα. 

Ο τελευταίος σταθμός της ξενάγησης, ήταν το Recycle Lab. Είχαμε μια ενδιαφέρουσα εμπειρία, καθώς είδαμε στην πράξη τι γίνεται με τα προϊόντα που δίνουμε για ανακύκλωση. Στην KORRES, στηρίζουν την ανακύκλωση, αλλά δίνουν παράλληλα και μια νέα ζωή στα προϊόντα. Οι συσκευασίες που συγκεντρώνονται από όλες εμάς, συλλέγονται και χωρίζονται.

Στην συνέχεια, ορισμένες επαναχρησιμοποιούνται, ενώ άλλες τις θρυμματίζουν σε μικρά κομμάτια, τα οποία δημιουργούν ξανά ένα μείγμα. Αυτό θερμαίνεται, μπαίνει σε καλούπι και δημιουργεί νέα πρωτότυπα προϊόντα με design. Αυτά μπορεί να είναι από χτένες, μέχρι και σαπουνοθήκες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Loukia Sanidá (@thefashionreportergr)

Η ημέρα που περάσαμε στο εργοστάσιο ήταν σίγουρα διαφωτιστική και ενδιαφέρουσα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb