ΝΥΧΙΑ

Eggshell Nails: Μήπως αντιμετωπίζεις κι εσύ αυτό το πρόβλημα στα νύχια;

Ένα πολύ συχνό πρόβλημα
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Eggshell Nails: Μήπως αντιμετωπίζεις κι εσύ αυτό το πρόβλημα στα νύχια;
@_shaunta.nicole

Η υγεία των νυχιών, είναι τόσο σημαντική όσο είναι ολόκληρου του σώματος. Πολλές φορές, ίσως δεν δίνουμε τη σημασία που χρειάζεται σε αυτά. Αν παρατηρείς αλλαγές, τότε πρέπει να το κοιτάξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε περίπτωση που βλέπεις μια αλλαγή στο δέρμα σου, τότε πηγαίνεις στον δερματολόγο. Γιατί να μην κάνεις το ίδιο και με τα νύχια σου; Οι ασθένειες των νυχιών, κρύβονται καλά πολλές φορές. Αν τα νύχια σου σπάνε, τότε ίσως  υποφέρεις από κάτι που δεν το γνωρίζεις. 

Τι είναι τα Eggshell Nails

Πολλές φορές, μπορεί να έχεις “eggshell nails” και να μην το έχεις καταλάβει. Πρόκειται, στην ουσία για την hapalonychia. Σύμφωνα με το Healthline, αυτή είναι η κατάσταση που κάνει τα νύχια πιο λεπτά, πιο εύθραυστα, με αποτέλεσμα να σπάνε κυριολεκτικά τόσο εύκολα όσο ένα κέλυφος αυγού. Γι’ αυτό και λέγονται “eggshell”.

Το αποτέλεσμα είναι να ξεφλουδίζουν, να χωρίζουν και να σπάνε χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος. Έτσι, βλέπες ότι πολλές φορές κόβονται και κονταίνουν, με αποτέλεσμα να σε πονάνε κιόλας. Αν η κατάσταση είναι προχωρημένη, ενδεχομένως να μην είναι εύκολο να κάνεις και ημιμόνιμο μανικιούρ από πάνω. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lizz Poustie (@catlady_lizz)

Το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί, αλλά πραγματικά θέλει προσπάθεια. Αν προσέξεις ότι τα νύχια σου είναι τόσο εύθραυστα, θα πρέπει να μιλήσεις με τη nail artist σου. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάτι συμβαίνει με τα αγγεία και τα νεύρα σου, σύμφωνα με τους ειδικούς. Επιπλέον, αυτό ίσως έχει να κάνει και με το περιβάλλον, εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και τα χημικά που χρησιμοποιούνται στα νύχια σου.

Για να τα βελτιώσεις, θα χρειαστείς σίγουρα βιταμίνες, τις οποίες μπορείς να πάρεις και από την διατροφή, αλλά και τα συμπληρώματα για τα νύχια και τα μαλλιά. Η ισορροπημένη διατροφή θα σε βοηθήσει πραγματικά. Επιπλέον, μπορείς να αγοράσεις κάποια θεραπεία νυχιών και να τα αφήσεις για λίγο χωρίς ημιμόνιμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb