SKIN CARE

Το απόλυτο μυστικό στην ενυδάτωση του δέρματος βρίσκεται μέσα σε αυτόν τον κάκτο

Μπορεί να το έχεις και σπίτι σου
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Το απόλυτο μυστικό στην ενυδάτωση του δέρματος βρίσκεται μέσα σε αυτόν τον κάκτο
@green_love01

Συνεχώς ανακαλύπτουμε νέα συστατικά, ή ξαναβρίσκουμε πιο παλιά, που χρησιμοποιούνται για την δημιουργία προϊόντων ομορφιάς. Η επιστήμη και η φύση, είναι όπως φαίνεται οι σύμμαχοι στην αντιγήρανση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρκετά από αυτά, είναι φυσικά και τα γνωρίζουμε ως φυτά που μπορεί να έχουμε στον κήπο ή στην γλάστρα του μπαλκονιού. Πολλά χρησιμεύουν στη βελτίωση του δέρματος, ή και των μαλλιών μας.

Το μυστικό για την ενυδάτωση θα το βρεις σε αυτόν τον κάκτο

Οι κάκτοι και τα κακτοειδή φυτά, είναι γνωστά για τις ιδιότητές τους. Χρησιμοποιούνται πάρα πολλά χρόνια για την ενυδάτωση και την ανανέωση της επιδερμίδας, ακόμα και πριν αναπτυχθεί τόσο ο τομέας της ομορφιάς. Ένας από αυτούς τους κάκτους, είναι και το γνωστό σε όλες μας φραγκόσυκο. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paola Manvati (@p1a3)

Το φραγκόσυκο, μπορεί να σου θυμίζει τα καλοκαίρια στα νησιά και την εξοχή, αλλά δεν είναι μόνο διακοσμητικό. Το έλαιο φραγκόσυκου, χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα που έχουν να κάνουν με το δέρμα, αλλά και με τα μαλλιά. 

Πώς οφελεί την επιδερμίδα το φρακγόσυκο

«Το έλαιο από σπόρους φραγκόσυκου είναι πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, ωμέγα-6 και -9, καθώς και βιταμίνη Ε, και πρόκειται για ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό», λέει ο Hadley King, δερματολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη. Έχει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Επιπλέον, περιέχει αμινοξέα, που βοηθούν στην τόνωση παραγωγής κολλαγόνου. 

Εκτός από τα αντιγηραντικά οφέλη που προσφέρει, φαίνεται ότι είναι πάρα πολύ ενυδατικό. Προστατεύει τον επιδερμικό φραγμό και είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος. Ωστόσο, λέγεται ότι οφελεί περισσότερο τα ξηρά δέρματα. Επιπλέον, σύμφωνα με ειδικούς, φαίνεται να βοηθά και με τους μαύρους κύκλους, καθώς δίνει λάμψη.

Θα το βρεις πιο εύκολα ως έλαιο προσώπου και είναι πολύ εύκολο να το χρησιμοποιήσεις. Βάζεις στα χέρια σου μια μικρή ποσότητα και το απλώνεις στο πρόσωπό σου. Οι ειδικοί λένε ότι λειτουργεί πολύ καλά και με άλλα συστατικά όπως η βιταμίνη C.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb