THINK

Τι σημαίνει όταν ο σύντροφός σου σε βομβαρδίζει με πολυτελή δώρα

Μπορούν τα ακριβά δώρα να καταστρέψουν τη σχέση σου;
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Τι σημαίνει όταν ο σύντροφός σου σε βομβαρδίζει με πολυτελή δώρα
Photo by Clem Onojeghuo on Unsplash

Τα δώρα είναι ένας απτός τρόπος για να δείξεις τη λατρεία σου για τον σύντροφό σου. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, τα καλά δώρα δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικά ή να συνοδεύονται από υψηλές τιμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μερικές φορές, το μικρότερο, το πιο στοχευμένο δώρο μπορεί να έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο και να πετύχει την έκπληξη και τη χαρά που θες.

Ένα όμορφο αναμνηστικό από ένα υπέροχο ταξίδι που κάνατε μαζί, ένα λεύκωμα με αγαπημένες αναμνήσεις ή γλυκές λιχουδιές από το αγαπημένο του αρτοποιείο μπορεί να αποτελέσει μια γλυκιά χειρονομία που γεμίζει την καρδιά του συντρόφου σου με χαρά και τον κάνει να νιώθει ότι τον αγαπούν.

Τα συστατικά ενός καλού δώρου είναι απλά αγάπη, φροντίδα και πολλή σκέψη.

Καμιά φορά, όμως, θέλουμε να κάνουμε αυτό το κάτι παραπάνω για το σύνροφό μας παίρνοντάς του ένα δώρο πιο σπάνιο και ακριβό. Το να γιορτάζεις ιδιαίτερες στιγμές με ειδικά δώρα δεν είναι κακή ιδέα, ειδικά αν είναι μέσα στις οικονομικές δυνατότητές σου. Αλλά η κόκκινη σημαία κυματίζει ψηλά όταν ο σύντροφός σου σε βομβαρδίζει με υπερβολικά δώρα όλη την ώρα χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συνεχείς μεγαλειώδεις χειρονομίες και τα πολυτελή δώρα μπορεί να μην είναι ένα μέσο έκφρασης αγάπης, αλλά μάλλον για την άσκηση ελέγχου. Το υπερβολικό δώρο είναι συχνά ένα ενδεικτικό σημάδι "βομβαρδισμού" αγάπης. Η κλινική ψυχολόγος Mary Spillane το όρισε ως: «Ο βομβαρδισμός αγάπης σχετίζεται με ένα άτομο που παρέχει υπερβολική αγάπη και προσοχή προς ένα άλλο άτομο ως τρόπο χειραγώγησης των του απέναντί του»

Για να θέσεις όρια σε μία τέτοια σχέση, η Spillane υποστηρίζει ότι πρέπει να δεις τις αντιδράσεις του συντρόφου σου, σε μία σχετική συζήτηση. Εάν προσπαθεί να σε "εξαγοράσει" και πάλι με κάποιον τρόπο, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσεις τη σχέση σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
4 / position1: 143 / position2: 925
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb