ΜΑΛΛΙΑ

Τι μπορείς να κάνεις για να καθυστερήσουν να ασπρίσουν τα μαλλιά σου

Οι έρευνες λένε ότι μπορείς
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Τι μπορείς να κάνεις για να καθυστερήσουν να ασπρίσουν τα μαλλιά σου
@greceghanem

Πότε θα δεις άσπρες τρίχες; Μήπως έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους; Ποια είναι η ηλικία που ασπρίσζουν τα μαλλιά; Μπορείς να το καθυστερήσεις; Τα ερωτήματα που μας απασχολούν σχετικά με το θέμα είναι πολλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πότε θα δεις λευκές τρίχες

Αν έχεις αρχίσει να βγάζεις λευκές τρίχες, τότε ίσως αναρωτιέσαι πότε θα ασπρίσεις. Κι όμως, μη νομίζεις ότι δεν είναι σύνηθες να ασπρίζουν τα μαλλιά ακόμα και από τα 20 και μετά. Αντιθέτως απ’ ότι μπορεί να πιστεύουν αρκετοί, αυτό δεν σημαίνει ότι γερνάς. 

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να συντελέσουν σε αυτό το γεγονός. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσες έχουν διαταραχές του θυρεοειδούς, είναι πιθανό να εμφανίσουν νωρίτερα λευκές τρίχες. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και εξαιτίας των γονιδίων, του περιβάλλοντος, της ηλιακής έκθεσης. Άλλοι παράγοντες είναι και υο αλκοοόλ, το στρες, αλλά και το κάπνισμα.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό και με την ταλαιπωρία που μπορεί να έχουν υποστεί τα μαλλιά εξαιτίας των βαφών, ενδέχεται να σε κάνουν να ασπρίσεις πιο γρήγορα. Το σημαντικό είναι τα γονίδια και στην συνέχεια όλα αυτά που προαναφέραμε. 

@mirandaparker09 Replying to @bribuds it’s been a long journey but I would do it all over again if I had to, so worth it! #grayhairdontcare🤍 #grayhairgrownout #grayhairtransition ♬ original sound - Miranda Parker

Πώς μπορείς να καθυστερήσεις τις λευκές τρίχες

Το γκριζάρισμα των μαλλιών είναι φυσιολογικό όσο μεγαλώνουμε. Ωστόσο, ειδικοί λένε ότι υπάρχει δυνατότητα να το καθυστερήσουμε. Αν αυτό που σε επηρεάζει είναι το στρες, τότε σίγουρα πρέπει να κάνεις κάτι γι’ αυτό. Όσο δύσκολο κι αν ακούγεται, το στρες μας γερνάει και πρέπει να βρίσκουμε τρόπους να έχουμε στιγμές ηρεμίας.  

Επιπλέον, σε αρκετές περιπτώσεις προέρχεται από την διατροφή. Σύμφωνα με έρευνες, αν η διατροφή μας έχει ανεπάρκεια σε θρεπτικά συστατικά, τότε οι τρίχες απρίζουν πιο γρήγορα. Επομένως, για να το ανατρέψεις, θα πρέπει να έχεις καθημερινά στη διατροφή σου πρωτεΐνες, ψευδάργυρο, σίδηρο και βιταμίνη Β12. Τέλος, καλό είναι να μην κάθεσαι στον ήλιο και να περιορίσεις το αλκοόλ και φυσικά να κόψεις το κάπνισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb