ΜΑΛΛΙΑ

Πόσο μακραίνουν τα μαλλιά σου κάθε μήνα: Μπορείς να τα κάνεις να μακρύνουν πιο γρήγορα;

Είναι το ίδιο για όλες;
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Πόσο μακραίνουν τα μαλλιά σου κάθε μήνα: Μπορείς να τα κάνεις να μακρύνουν πιο γρήγορα;

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές γυναίκες, είναι το πόσο μακραίνουν τα μαλλιά κάθε μήνα. Ακόμα ένα, για όσες τα θέλουν μακριά όσο το συντομότερο, είναι πώς μπορούν να επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τόσο μακραίνουν τα μαλλιά κάθε μήνα

Αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία που προσπαθεί να γίνει ραπουνζέλ, τότε θα σου φανούν χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι τρίχες βγαίνουν από το τριχωτό περίπου 1,25 εκατοστά το μήνα, δηλαδή γύρω στα 15 εκατοστά το χρόνο.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την ανάπτυξη των μαλλιών

Αυτό συμβαίνει κατά γενικό κανόνα σε όλες μας, ωστόσο, υπάρχουν παράγοντες που μπορεί να αλλάξουν αυτά τα νούμερα. Για παράδειγμα, το stress και η διατροφή μπορούν να παίξουν μεγάλο ρόλο. Επιπλέον, πολλές φορές κάποιοι θύλακες είναι αδρανείς, που σημαίνει ότι τα μαλλιά δεν είναι νεκρά αλλά συμπεριφέρονται σα να «κοιμούνται». Αυτό μπορεί να διαρκέσει από δύο μήνες, ως και έναν χρόνο. 

Ακόμη, κάποιες τρίχες δεν αναπτύσσονται καθόλου ή αναπτύσσονται μόνο μετά από διέγερση υπό διάφορες συνθήκες. Οι παράγοντες που επηρεάζουν άμεσα την ανάπτυξη των μαλλιών, είναι το περιβάλλον, οι ασθένειες του οργανισμού, οι ορμόνες, τα φάρμακα και το άγχος. Η γενικότερη υγεία του οργανισμού, φαίνεται και στα μαλλιά μας. Μπορεί να μην το είχες σκεφτεί, αλλά όταν δεν τρως αρκετά, ή σωστά, τα μαλλιά δεν αναπτύσσονται το ίδιο. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη kaya (@kaya__nagura)

Επομένως, ο τρόπος ζωής, επηρεάζει άμεσα και αυτό το κομμάτι. Τα θρεπτικά συστατικά και οι βιταμίνες που παίρνουμε από τα τρόφιμα, προστατεύουν τον οργανισμό μας. Ωστόσο, αν λείπουν, τότε μπορεί να σταματήσει η σωστή κυκλοφορία του αίματος στα μαλλιά και στην συνέχεια αυτό να επιφέρει την απώλεια μαλλιών. 

Το άγχος μπορεί, επίσης, να προκαλέσει τριχόπτωση. Το ίδιο και το εξωτερικό περιβάλλον. Πρέπει να προστατεύεις και να φροντίζεις και το τριχωτό της κεφαλής, όπως κάνεις με το δέρμα σου σε άλλα σημεία του σώματος. Για παράδειγμα, καλό είναι να φοράς καπέλο το καλοκαίρι και γενικότερα όταν βλέπεις ότι ο ήλιος είναι δυνατός. 

Ακόμα ένας παράγοντας που παίζει ρόλο στην ανάπτυξη και στην υγεία των μαλλιών, είναι και η ποιότητα του νερού. Ακόμα, τα προϊόντα που χρησιμοποιείς μπορούν να σε βοηθήσουν πολύ. Καλό είναι να επενδύσεις σε καλά προϊόντα, για τα μαλλιά αλλά και για το τριχωτό. Επιπλέον, να μην ξεχνάς τις συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb