ΜΑΛΛΙΑ

Σπάνε τα μαλλιά σου; Mήπως φταις εσύ και οι συνήθειές σου;

Τι κάνεις λάθος;
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Σπάνε τα μαλλιά σου; Mήπως φταις εσύ και οι συνήθειές σου;
@victoriavillarroel

Αν έχεις παρατηρήσει ότι σπάνε τα μαλλιά σου όλο και συχνότερα και δεν ξέρεις τι φταίει, μάλλον πρέπει να σκεφτείς ότι ίσως κάτι κάνεις λάθος κι εσύ. Πριν πεις ότι δεν έχεις καλή ποιότητα τρίχας και απλώς πάρεις βιταμίνες, σκέψου καλύτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιες συνήθειες φταίνε που σπάνε τα μαλλιά σου

Η αλήθεια είναι ότι αν εξετάσεις περισσότερο τι κάνεις καθημερινά, τότε θα καταλάβεις γιατί σπάνε οι τρίχες σου. Πολλές φορές, η αδυναμία της τρίχας εξαιτίας ορμονικών διαταραχών, ή εποχικότητας, ή αλλων παραγόντων, χειροτερεύει από αυτά που κάνουμε εμείς οι ίδιες. 

Πιάνεις σφιχτά τα μαλλιά σου

Πολλές φορές θα έχεις ακούσει ότι δεν κάνει να πιάνεις συνέχεια τα μαλλιά σου. Ειδικότερα, αν πρόκειται για σφιχτούς κότσους και κοτσίδες, δεν βοηθάς καθόλου την κατάσταση. Από το τράβηγμα και το σφίξιμο, σπάνε περισσότερες τρίχες και ταλαιπωρείται το τριχωτό της κεφαλής. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Heather Kiesel (@stylingbyheatherk)

Το παρακάνεις με τις συσκευές θερμότητας

Είναι ωραίο να έχεις μπούκλες, ή ίσια μαλλιά, αλλά η καθημερινή χρήση των συσκευών θερμότητας, αδυνατίζει την τρίχα. Αν η θερμοκρασία είναι και πολύ υψηλή και αφήνεις λίγο παραπάνω τη συσκευή να δράση, σίγουρα δεν είναι και ο,τι καλύτερο.

Ταλαιπωρείς τα μαλλιά με χημικές βαφές

Αν συνεχώς βάφεις τα μαλλιά σου, τότε καλό είναι να το αφήσεις σε έναν ειδικό και φυσικά, να χρησιμοποιείς όσο λιγότερα χημικά γίνεται. Φυσικά, γίνονται λάθη πολλές φορές, με αποτέλεσμα να “καεί” και να σπάει η τρίχα σου. Επιπλέον, καλό είναι να χρησιμοποιείς και τα κατάλληλα προϊόντα για βαμμένα μαλλιά και να μην αμελείς τη ρουτίνα σου.

Η διατροφή σου δεν είναι σωστή

Εκτός από τους προφανείς λόγους που μπορεί να έχεις στο μυαλό σου, η διατροφή και η ενυδάτωση παίζουν ρόλο. Πρέπει να πίνεις πολύ νερό και να παίρνεις τις απαραίτητες βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός σου για να μεγαλώσει η τρίχα σου σωστά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb