ΝΥΧΙΑ

Τι λένε τα νύχια για την υγεία σου; Κι όμως αποκαλύπτουν για σένα τα πάντα

Πώς θα κρατήσεις τα νύχια σου υγιή
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Τι λένε τα νύχια για την υγεία σου; Κι όμως αποκαλύπτουν για σένα τα πάντα
Φωτογραφία από cottonbro studio

Όταν σκέφτεσαι τα νύχια σου, αναρωτιέσαι τι χρώμα θα τα κάνεις και τα σχέδια που θέλεις. Υπάρχει αρκετή έμπνευση όχι μόνο στα social media, αλλά και από τις celebrities. Η Dua Lipa, η Cardi B, η Jlo και άλλες, φροντίζουν να κάνουν συνεχώς κάτι διαφορετικό και να μας το δείχνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, τα νύχια μας δεν είναι μόνο εμφάνιση και style, αλλά δείχνουν και την υγεία μας. Πρόκειται για ένα μέρος του σώματος, λίγο διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Όσο κι αν φαίνεται η διαφορά, η σύσταση είναι ίδια. 

Aποτελούνται από την πρωτεΐνη κερατίνη, την ίδια ουσία που υπάρχει στα μαλλιά και το δέρμα μας. Η  ανάπτυξή τους εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως ο καιρός, ποιο χέρι είναι αυτό που χρησιμοποιούμε περισσότερο, το άγχος, η διατροφή, ακόμη και τα γονίδιά μας. Παρόλ’αυτά, παραμένουν κάποιες φορές το πιο ξεχασμένο σημείο του σώματός μας. 

Γιατί τα νύχια δεχνουν την υγεία μας

Οι δερματολόγοι παρατηρούν ότι αρκετές φορές, τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα νύχια, μπορεί να τα καλύπτουμε με τα βερνίκια νυχιών. Αυτό δεν είναι καθόλου καλό. Προτείνουν, με το ραντεβού μας στον δερματολόγο, να ελέγχει και αυτό το σημείο του σώματος. Αν τα νύχια μας φαίνονται αλλαγμένα, ή έχουν εξογκώματα, τότε αυτό δείχνει την κατάσταση της υγείας μας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Perfectly Pampered by Kerry (@perfectlypamperedbykerry)

Για παρέδειγμα, τα χλωμά νύχια μπορεί να δείχνουν ότι έχεις κακή διατροφή, ή τα κίτρινα ότι υπάρχει κάποιος μύκητας. Όπως και τα μαλλιά μας που πέφτουν εξαιτίας αρκετών παραγόντων, έτσι συμβαίνει και με τα νύχια. Είναι πολύ σημαντικό να το ελέγχουμε, γιατί ενδέχεται να εμφανιστεί ακόμα και μελάνωμα (που αποτελεί έναν τύπο του καρκίνου του δέρματος). Άρα, οποιαδήποτε αλλαγή πρέπει να θεωρείται σημαντική ώστε να την δει ο γιατρός.

Πώς θα κρατήσεις τα νύχια σου υγιή

Όπως και σε όλα, ο τρόπος ζωής μπορεί να επηρεάσει και αυτό το σημείο. ΤΟ άγχος, η ανεπάρκεια ασβεστίου, η αφυδάτωση, αλλά και η κακή εφαρμογή και αφαίρεση ακρυλικού και ημιμόνιμου, μπορεί να προκαλέσουν ζημιά. Εκτός από την καλή διατροφή και την επαρκή ποσότητα βιταμινών, καλό είναι να μην καπνίζεις, καθώς αδυνατίζει και κιτρινίζει τα νύχια. Φρόντισε να τα ενυδατώνεις με κρέμες και ειδικό λάδι και μην ξεχνάς τις θεραπείες ενδυνάμωσης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb