SKIN CARE

Γιατί η ρουτίνα ομορφιάς σου πρέπει να αλλάζει κάθε σεζόν

Δες τι είναι καλύτερο να κάνεις
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Γιατί η ρουτίνα ομορφιάς σου πρέπει να αλλάζει κάθε σεζόν
@studiomd__

Η ρουτίνα ομορφιάς είναι από τις αγαπημένες μας στιγμές μέσα στην ημέρα. Η περιποίηση και ο χρόνος που αφιερώνουμε στον εαυτό μας, είναι πολύ σημαντικά, ακόμα και για την διάθεσή μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το να φτιάξεις μια ρουτίνα που να σου ταιριάζει, τόσο πρωινή, όσο και βραδινή, δεν είναι καθόλου εύκολο. Πολλές φορές, όταν το πετυχαίνεις και είσαι χαρούμενη, βλέπεις ότι σταματάει να “δουλεύει”. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για πάρα πολλούς λόγους. Αρχικά, ενδέχεται να είναι οι ορμόνες, ο κύκλος σου, το στρες, η αλλαγή περιβάλλοντος. Ακόμα ένας πολύ σημαντικός λόγος, είναι ο καιρός, οι εποχές δηλαδή. Κάθε εποχή, επηρεάζει άμεσα και την επιδερμίδα μας. 

Γιατί πρέπει να αλλάζεις τη ρουτίνα σου κάθε σεζόν

Οι λόγοι είναι προφανείς, όπως αναφέραμε και παραπάνω. Οι αλλαγές της θερμοκρασίας και της ποιότητας του αέρα, δημιουργούν άλλες ανάγκες στο πρόσωπό μας. Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ωστόσο, όταν υπάρχει απότομη πτώση της θερμοκρασίας, όπως τους χειμερινούς μήνες, μπορεί να παρατηρείς ότι το πρόσωπό σου “σπάει”. Ή το καλοκαίρι που αφυδατώνεται εξαιτίας της ζέστης και πάλι έχεις αυτήν την ανάγκη. Επομένως, πρέπει να προσθέσεις περισσότερα ενυδατικά συστατικά. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rattia Erika (@erikarattia)

Όταν έχει πολύ κρύο ή αφόρητη ζέστη, η πολύ συχνή χημική και φυσική απολέπιση, δεν είναι ο,τι καλύτερο. Άρα, η χρήση της ρετινόλης και άλλων ενεργών συστατικών πρέπει να γίνεται με μέτρο. Επιπλέον, καλό είναι να καταλαβαίνεις κάθε φορά τι σου λέει ο οργανισμός και το δέρμα σου. Αν έχεις ερεθισμούς, ξηρότητα, ή βγάζεις σπυράκια, θα πρέπει να αλλάξεις και την ρουτίνα σου κάθε φορά. 

Μην “κολλάς” σε συγκεκριμένα προϊοντα αν δεν λειτουργούν πια. Εξάλλου, το δέρμα πολλές φορές τα συνηθίζει και δεν έχουν πια τα ίδια αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωηση, βοηθά η επίσκεψη και οι συμβουλές της δερματολόγου και της αισθητικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb