CELEBS

Oι διάσημοι που αυτοπροσδιορίζονται ως pansexual

Ποιοι είναι αυτοί;
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Oι διάσημοι που αυτοπροσδιορίζονται ως pansexual

Όταν κάποιος προσδιορίζεται ως pansexual, σημαίνει ότι έλκεται προς σεξουαλικές, ρομαντικές και συναισθηματικές σχέσεις με οποιοδήποτε ή όλα τα φύλα. Ενώ μερικές φορές αυτό συγχέεται με την αμφιφυλοφιλία, υπάρχουν διαφορές και, φυσικά, κανένας όρος ή ετικέτα δεν μπορεί να μιλήσει για την ατομική εμπειρία του καθενός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την Cara Delevingne έως το Yungblud, υπάρχει μια αυξανόμενη μερίδα διασημοτήτων που έχουν αναπροσδιοριστεί ως pansexual και έχουν μοιραστεί δημόσια τι σημαίνει αυτό για τους ίδιους.

Ενώ ορισμένα από αυτά τα αστέρια δηλώνονται επίσης ως μη δυαδικά, πρέπει να υπογραμμίσουμε τη διάκριση μεταξύ της ταυτότητας φύλου (της ταυτότητας με την οποία ταυτίζεται ένα άτομο) και της σεξουαλικότητάς τους (με άλλα λόγια, ποιος τους ελκύει, που μπορεί να περιλαμβάνει ή όχι άλλα μη δυαδικά άτομα).

Cara Delevigne

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, ο ηθοποιός, μοντέλο και τώρα μεγιστάνας των σeξουαλικών παιχνιδιών μοιράστηκε: «Το θέμα είναι με μένα, αλλάζω πολύ», προσθέτοντας: «Νιώθω διαφορετικά όλη την ώρα. Μερικές μέρες, νιώθω πιο γυναικεία. Μερικές μέρες νιώθω περισσότερο άντρας». Τι σημαίνει αυτό για τη σεξουαλικότητά της; Διευκρίνισε ότι, «Πάντα θα παραμένω, νομίζω, πανσεξουαλική. Όπως και να ορίζει κανείς τον εαυτό του, είτε είναι «αυτοί» ή «αυτός» ή «αυτή», ερωτεύομαι το άτομο — και αυτό είναι. Με ελκύει το άτομο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Miley Cyrus

Μια ειλικρινής υποστηρικτής των LGBTQ+, η Miley Cyrus σπάνια ακολούθησε την πεπατημένη σε οτιδήποτε. Είναι γνωστή επειδή είπε ότι είναι έτοιμη να αγκαλιάσει όποιον την αγαπά γι' αυτό που είναι. Η τραγουδίστρια εκδηλώθηκε ως πανσεξουαλική στη μητέρα της όταν κατάλαβε τι σήμαινε αυτό, και παρόλο που κάποτε είχε έναν σύντομο γάμο με τον Liam Hemsworth, συνεχίζει να ταυτίζεται ως queer.

Demi Lovato

Πριν από δύο χρόνια, διεκδίκησε  την πραγματική της ταυτότητα, όταν αναπροσδιορίστηκε δημόσια ως μη δυαδικό άτομο και δήλωσε ότι, στο εξής, θα χρησιμοποιεί τις αντωνυμίες they/them: «Σήμερα είναι μια μέρα που είμαι πολύ χαρούμενο που μοιράζομαι περισσότερο από τη ζωή μου με όλα σας — Είμαι περήφανη που σας ενημερώνω ότι ταυτίζομαι ως μη δυαδικό και θα αλλάξω επίσημα τις αντωνυμίες μου σε they/them», έγραψε το Lovato. «Αυτό ήρθε μετά από πολλή εργασία θεραπείας και αυτοστοχασμού. Εξακολουθώ να μαθαίνω και να ανακαλύπτω τον εαυτό μου και δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι ειδικός ή εκπρόσωπος». Νωρίτερα, η Lovato είχε μιλήσει ότι είναι μέρος της «μαφίας του αλφαβήτου» και αποκαλεί τον εαυτό της pansexual. Η τραγουδίστρια του «Sorry Not Sorry» μοιράστηκε ότι ήταν «εξαιρετικά κλειστή» ως αποτέλεσμα της θρησκευτικής της ανατροφής και ότι ήταν η πιο πρόσφατη σχέση της με τον πρώην αρραβωνιαστικό Max Ehrich που την έκανε να αποδεχτεί πραγματικά τη σεξουαλικότητά της. Πέρυσι, άλλαξε τον προσδιορισμό της και επέστρεψε στις αντωνυμίες she/her, αλλά ακόμα δηλώνει queer και pansexual.

Yungblud

Ο ακτιβιστής, μουσικός και πρώην σύντροφος της Halsey περιέγραψε τον εαυτό του ως σεξoυαλικa ρευστό σε μια συνέντευξη στο Attitude τον Αύγουστο του 2019. Σε άλλη συνέντευξή του στο περιοδικό τον Δεκέμβριο του 2020, περιέγραψε τον εαυτό του ως πανσεξουαλικό και polyamorous. Ήταν σε σχέση με την Αμερικανίδα τραγουδίστρια Halsey για αρκετούς μήνες. Eπιβεβαίωσε τον χωρισμό τους τον Οκτώβριο του 2019. Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, στο podcast Table Manners της Jessie Ware, τον Νοέμβριο του 2020, ο Yungblud είπε ότι χώρισαν επειδή δούλευαν καλύτερα ως φίλοι. Aπό τον Ιούλιο του 2021, βγαίνει με την Αμερικανίδα τραγουδίστρια και σχεδιάστρια μόδας Jesse Jo Stark.

Bella Thorne

Σε μια συνέντευξη στο «Good Morning America» του ABC για την προώθηση του βιβλίου της, «Life of a Wannabe Mogul: Mental Disarray», η Thorne δήλωσε ότι δεν ταυτίζεται πλέον ως αμφιφυλόφιλη. «Είμαι στην πραγματικότητα πανσέξουαλ και δεν το ήξερα αυτό», είπε η Thorne.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
9 / position1: 189 / position2: 1215
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb