ΝΥΧΙΑ

Ποιο χρώμα στα νύχια δείχνει ότι έχεις αυτοπεποίθηση;

Ακόμα κι αν δε νιώθεις έτσι
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Ποιο χρώμα στα νύχια δείχνει ότι έχεις αυτοπεποίθηση;
@semilac_ie

Τα χρώματα έχουν όλα τη σημασία τους. Είτε πρόκειται για ρούχα που θα φορέσεις σε μια περίσταση, όπως μια συνέντευξη για παράδειγμα, είτε οτιδήποτε άλλο, δηλώνεις κάτι με αυτά. Επιδρούν στην ψυχολογία μας και σχετίζονται άμεσα με την ομορφιά και τη μόδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας μην ξεχνάμε το dopamine dressing, που την προηγούμενη χρονιά ξεχώρισε ανάμεσα σε χιλιάδες τάσεις. Σύμφωνα με αυτό, τα χρώματα και οι συδυασμοί τους, μας ανεβάζουν την ψυχολογία. Οι ειδικοί λένε, ότι εκτός από τα ρούχα, είναι σημαντικό και το μακιγιάζ, αλλά και τα νύχια μας.

Αυτό το χρώμα στα νύχια δείχνει ότι έχεις αυτοπεποίθηση

Υποστηρίζουν ότι το χρώμα των νυχιών αποκαλύπτει πράγματα για εμάς. Μπορεί να είναι ο τρόπος που εκφραζόμαστε, οι προτιμήσεις μας, αλλά και η τέχνη της nail artist μας. Τα χρώματα λειτουργούν ως booster για να πραγματοποιήσουμε τις επιθυμίες και τα όνειρά μας. Οι ειδικοί λένε, ότι με το σωστό χρώμα κάνουμε “manifest” σε αυτά που επιθυμούμε. Επίσης, αλλάζουμε το πως μας βλέπουν οι άλλοι.

Συγκεκριμένες αποχρώσεις, μπορούν να δώσουν σήμα στον εγκέφαλο να απελευθερώσει περισσότερη ντοπαμίνη, κάτι που μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε πιο θετικά. Αρκετές μελέτες έχουν εξετάσει ποια χρώματα μας κάνουν να νιώθουμε πιο ελκυστικοί, για παράδειγμα.

Μια από αυτές, έβαλε 180 γερμανούν φοιτητές να φορέσουν μπλε ή κόκκινο πουκάμισο και στην συνέχεια,  να αξιολογήσουν τη δική τους εμφάνιση. Τελικά, το πείραμα έδειξε ότι ένιωθαν πιο εμφανίσιμοι και ακόμη και ελκυστικοί ενώ φορούσαν το ένα χρώμα από τα δύο. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MOMA NAILS (@momamanicura)

Πρόκειται για το κόκκινο. Μάλιστα, υπάρχει η θεωρία ότι αυτό το χρώμα στα νύχια δείχνει ότι έχουμε αυτοπεποίθηση, ακόμα κι αν δεν έχουμε. Αυτή η nail theory, κυκλοφορεί πολύ και στο TikTok. Λέγεται ότι τα κόκκινα νύχια, γενικότερα, τραβουν την προσοχή και κάνουν οποιονδήποτε να προσέξει το άτομο που τα έχει. 

Φαίνεται ότι συμφωνα με πάρα πολλές έρευνες, το κόκκινο δείχνει δύναμη. Στα ζώα, δείχνει αυξημένη κυριαρχία, ενώ στους αθλητές που το φοράνε, περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν. Στα νύχια, λοιπόν, μπορεί να μεταδώσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι για να δώσεις μια πρώτη εντύπωση. Ειδικά σε μια συνέντευξη, μπορεί να δείξει ότι θέλεις να πας στην κορυφή. Όλα αυτά, βεβαίως, είναι θεωρίες, και όπως πάντα, εσύ επιλέγεις τελικά τι σου κάνει και τι σου αρέσει. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb