ΜΑΛΛΙΑ

Το απρόσμενο συστατικό του skincare που σώζει τα μαλλιά σου

Κι όμως, κάνει και για τα μαλλιά σου
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Το απρόσμενο συστατικό του skincare που σώζει τα μαλλιά σου

Υπάρχει (ακόμα) ένα συστατικό του skincare που θα αρχίσεις να παρατηρείς ότι βρίσκεται σε προϊόντα μαλλιών. Εξάλλου, αρκετές φόρμουλες βοηθούν και στο δέρμα και στα μαλλιά αντίστοιχα. Ας μην ξεχνάμε ότι το τριχωτό της κεφαλής είναι ακόμα ένα σημείο του σώματός μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το συστατικό του skincare που θα σώσει τα μαλλιά σου

Ένα από τα βασικά συστατικά της ρουτίνας μας, πλέον, είναι το σαλικυλικό οξύ. Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στο πρόσωπό μας. Έχει αποδείξει αρκετές φορές, ότι “καθαρίζει” την επιδερμίδα από τα νεκρά κύτταρα και βοηθά στο άνοιγμα των φραγμένων πόρων. 

Αρχικά, να θυμίσουμε ότι πρόκειται για συστατικό που απολεπίζει την επιδερμίδα. Όχι σαν το κλασικό γνωστό μας scrub που περιέχει κόκκους. Συγκαταλέγεται στα BHA (Βήτα Υδροξύ-οξέα) και στην ουσία, αποτελεί ένα συστατικό με το οποίο μπορείς να κάνεις χημική απολέπιση.

Πως μπορεί να σε ωφελήσει η χρήση του

Η χρήση του σαλικυλικού οξέως στα μαλλιά, μπορεί να σε οφελήσει με αρκετούς τρόπους. Βοηθά να αφαιρεθούν τα νεκρά κύτταρα, αλλά και το περιττό έλαιο στο δέρμα του κεφαλιού. Ειδικότερα αν έχεις λιπαρά μαλλιά, θα σε βοηθήσει πολύ. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hair Full Cycle (@hairfullcycle_official)

Σε περίπτωση που έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, καλύτερα να προσέξεις με το συγκεκριμένο συστατικό, γιατί μπορεί να την ερεθίσει. Επιπλέον, αν σκέφτεσαι να κάνεις απολέπιση με κόκκους, επίσης δεν πρέπει να τα συνδυάσεις. 

Επιπλέον, όπως και στο πρόσωπο, βοηθά να βελτιώσεις την ακμή και στο κεφάλι. Επειδή καθαρίζει τους πόρους, βοηθά και στην πιτυρίδα. Τα νεκρά κύτταρα με το νερό φεύγουν ακόμα πιο εύκολα. Ακόμα βοηθά να καταπραϋνθεί η δερματίτιδα. Ενώ δεν υπάρχουν ακόμα αποδείξεις ότι βοηθά στην απώλεια μαλλιών, φαίνεται να κάνει κάτι και προς αυτήν την κατεύθυνση.

Όπως με όλα τα δυνατά συστατικά, καλύτερο θα ήταν να δεις αν σε ενοχλεί, σε περίπτωση που η επιδερμίδα σου είναι ευαίσθητη. Αν σου κάνει, καλύτερα να μην το χρησιμοποιείς πάνω από μια φορά την εβδομάδα. Η διαφορά στα μαλλιά σου θα έρθει σιγά σιγά, αφού έχουμε πει κι άλλες φορές ότι αν φροντίζεις το δέρμα στο κεφάλι, θα φανεί και το αποτέλεσμα στα μαλλιά σου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb