STYLE
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Aυτές οι σακούλες είναι οι τσάντες των ονείρων μας

Αlways on Sunday (και όλες τις μέρες)
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΦΕΒ 08, 2023
Aυτές οι σακούλες είναι οι τσάντες των ονείρων μας

Αν μπορούσαμε να πούμε πως ναι, είναι πιθανό να ερωτευτείς μια τσάντα, τότε είμαστε ερωτοχτυπημένες. Αν δε, η τσάντα έχει τόση προσωπικότητα που έχει και δικό της όνομα, τότε ακόμα καλύτερα. Οι Always on Sunday "σακούλες" είναι σίγουρα, ο παντοτινός μας φρέσκος έρωτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κλασσική μπλε πλαστική σακούλα του ελληνικού μπακάλικου σε ένα βιώσιμο αξεσουάρ υψηλής αισθητικής για καθημερινή χρήση, είναι η επονομαζόμενη Sakoula η οποία κάθε σεζόν επανασυστήνεται με διαφορετικά σχέδια και επιρροές. Όλα όμως συνδέονται με την έννοια της αυθεντικότητας, είτε αυτή εντοπίζεται σε ένα νεοϋρκέζικο στούντιο είτε σε μια λαογραφική παράδοση που αντέχει στον χρόνο, όλα μέσα από το απίθανο και δημιουργικό μυαλό της Ελίνας Σβύρου.

Ελίνα, μίλησέ μας για την πρώτη τσάντα που έφτιαξες ποτέ! Πόσος καιρός έχει περάσει;

Θέλω να σου πω πως με πολλή περηφάνεια λέμε το προϊόν μας Sakoula. Ναι, δεν είναι τσάντα. Είναι η Sakoula. Η ιδέα υπήρχε στο μυαλό μου εδώ και πολλά χρόνια. Πάνω από δέκα. Όμως, αν το πιστεύεις, η περίοδος του Covid ήταν αυτή που με βοήθησε να βάλω τα πράγματα σε μια τάξη, πρώτα στο μυαλό μου και μετά να κάνω τα πρώτα βήματα στην πράξη. Έτσι τον Απρίλιο του 2021 λάνσαρα και επίσημα τη Sakoula μέσα από το ταυτόχρονο launch του brand μου, του Always on Sunday.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @always_on_sunday

Πώς προέκυψε το συγκεκριμένο στυλ; Πώς το διάλεξες ανάμεσα στα υπόλοιπα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανέκαθεν μου άρεσε να βρίσκομαι στην αγορά. Το να περπατάω στο κέντρο της Αθήνας το πρωί, όταν τα μαγαζιά είναι ανοικτά, είναι κάτι που με γεμίζει έμπνευση και με βοηθάει να ευθυγραμμίζομαι με τον εαυτό μου. Σε κάποιες τέτοιες βόλτες στο κέντρο μου προέκυψε η ιδέα να εξελίξω την κλασσική μπλε πλαστική σακούλα του μπακάλη σε ένα style προιόν, βιώσιμο και με χαρακτήρα, πέρα από τα τετριμένα. Έτσι, λοιπόν, προέκυψε η Sakoula την οποία κάθε σεζόν επανασυστήνουμε με διαφορετικά σχέδια και επιρροές. Όλα όμως συνδέονται με την έννοια της αυθεντικότητας, είτε αυτή εντοπίζεται σε ένα νεοϋορκέζικο art στούντιο όπως συμβαίνει με την FW22 συλλογή μας με τίτλο “Velvet Underground”, είτε στο να αφεθείς χορεύοντας, βλ τη FW21 συλλογή μας με τίτλο “Disco Made Me Do It”, είτε σε μια λαογραφική παράδοση που αντέχει στον χρόνο, όπως με τη σειρά “Bakaliko” που δείξαμε λανσάροντας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @always_on_sunday

Πώς επιλέγεις τα υλικά σου;

Υπάρχουν τα υλικά που αφορούν το ίδιο το προϊόν και υπάρχουν και τα υλικά συσκευασίας.

Για τα προιόντα Always on Sunday, για τη Sakoula, το εγχείρημα ούτως ή άλλως, εκτός από statement στυλ ήταν και statement αποβολής του πλαστικού μίας χρήσεως. Για τις Sakoules μας, με εξαίρεση τη σειρά Canvas, επιλέγω υλικά που ανήκουν περισσότερο στην κατηγορία του ενδύματος και πολιτογραφούν τη Sakoula στο χώρο του αξεσουάρ μόδας, ενώ παράλληλα κάνουν stand out εκφράζοντας τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και το concept κάθε συλλογής. Έτσι, στην πρώτη συλλογή με τίτλο “Greek Lovers” είχα χρησιμοποιήσει μεταξύ άλλων ένα απίστευτο πανί της «Πειραικής-Πατραικής» που είχα βρει σε παλιό υφασματάδικο του κέντρου, αλλά και στρωματσόπανα, κάτι ριγέ υφάσματα που παλιά έφτιαχναν τα στρώματα, τα οποία χρησιμοποίησα για τη σειρά “Bakaliko”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @always_on_sunday

Μετά, για τη σειρά “Disco Made Me Do It” χρησιμοποίησα παγιέτες και lurex, ρίχνοντας την ιδέα ότι με τη Sakoula δε χρειάζεται να περιμένεις το βράδυ για να φορέσεις τα metallic υφάσματα που σου αρέσουν – τα έχεις all-day. Ενώ για τη FW22 συλλογή που έχει τίτλο “Velvet Underground” και είναι επηρεασμένη από το Factory, το creative studio του Andy Warhol στη Ν.Υόρκη τη δεκαετία του 60, επέλεξα βελούδο, μουτόν και οικολογική γούνα. Γενικά νομίζω ότι κοινός παρονομαστής είναι υφάσματα που ξεχωρίζουν και είναι απροσδόκητα για τσάντα. Eξ’ άλλου, είπαμε: δεν πρόκειται για τσάντα. Πρόκειται για τη Sakoula.

Σε ό,τι αφορά το packaging: οι συσκευασίες μας είναι δεν περιέχουν πλαστικό. Όλα, από τα καρτελάκια στα προιόντα, τις τσάντες συσκευασίας, τα αυτοκόλλητα και το branding είναι plastic-free.

Να φανταστούμε πως η αγαπημένη σου ταινία είναι το "Ποτέ την Κυριακή" ή ήταν απλώς ένα ωραίο twist στο όνομα;

H Μελίνα ήταν από τις αγαπημένες μου προσωπικότητες λόγω δυναμισμού, αυτοπεποίθησης. Και έκφραση της παλιάς Αθήνας που αγαπώ τόσο όσο και τη νέα. Γι’ αυτό το να πηγαίνω στο ιστορικό κέντρο της πόλης είναι κάτι που μου δίνει ενέργεια. Οι Κυριακές μου είχαν και έχουν άφθονο daydreaming αλλά και πολλή δουλειά στην πράξη για αυτό το project που έγινε brand. Άρα το όνομα Always on Sunday για εμένα δεν είναι απλά ένα twist στο «Ποτέ την Κυριακή», έχει ειδικό βάρος στη δική μου ιστορία, αλλά χαίρομαι πολύ που βρίσκεις ότι έχει ωραίο twist το όνομα, γιατί μάλλον σημαίνει καλό branding, που ξεκάθαρα είναι και αυτό κάτι που με ενδιαφέρει.

H Ελίνα Σβύρου

Τι κάνεις πάντα τις Κυριακές εσύ;

Πάντα σχέδια, πάντα όνειρα, δημιουργία και δουλειά για το Always on Sunday. E, και βόλτες.

Ποια είναι τα καλοκαιρινά σου πλάνα; Eτοιμάζεις νέα συλλογή;

Ναιιιιιι!!! Η νέα καλοκαιρινή συλλογή θα έχει περισσότερο fun από τις προηγούμενες. Περισσότερο παιχνίδι. Ίσως και ένα product extension. Και σε ό,τι αφορά τα υλικά, εκτός από το Canvas και τα Metallics που έχουν συνδεθεί με το brand, η SS23 συλλογή θα εχει και κάποια νέα πιο απρόσμενα υλικά που συνδέονται με το SS23 concept.

Τέλος, θα συνεχίσουμε το €1 Initiative: για κάθε Sakoula που αγοράζει κανείς είτε μέσα από το eShop μας είτε με DM μέσα από το λογαριασμό μας στο Instagram, εμείς δωρίζουμε €1 σε ένα περιβαλλοντικό σκοπό. Αυτή τη στιγμή και από την αρχή αυτης της πρωτοβουλίας (Αυγ 2021) στηρίζουμε τη WWF Ελλάδας, ενώ κρατάμε ανοικτό το διάλογο με τον κόσμο που μας ακολουθεί στο IG, για επόμενα βήματα και σκοπούς που θα μπορούσαμε να στηρίξουμε στο μέλλον με στρατηγική για το περιβάλλον.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @always_on_sunday

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
13 / position1: 451 / position2: 3061
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb