WELLNESS

Είναι τελικά το ημιμόνιμο μανικιούρ ασφαλές;

Τι λένε οι ερευνητές
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Είναι τελικά το ημιμόνιμο μανικιούρ ασφαλές;

Οι επιστήμονες μελέτησαν αρκετά τις λάμπες που χρησιμοποιούνται για το ημιμόνιμο μανικιούρ και φαίνεται να μην είναι τόσο ασφαλές όσο νομίζαμε. Τι μπορεί να προκαλέσει η λάμπα στον οργανισμό σου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι μπορεί να προκαλέσει η λάμπα του ημιμόνιμου

Πολλές γυναίκες σε όλον τον κόσμο, προτιμούν το ημιμόνιμο μανικιούρ, ώστε να μην τους χαλάει και να διαρκεί ακόμα περισσότερο. Οι λάμπες που στεγνώνουν το μακράς διαρκείας βερνίκι νυχιών, χρησιμοποιούν ένα φάσμα ακτινοβολίας UVA, που κατά κύριο λόγο θεωρείται ασφαλές. Ωστόσο, οι επιστήμονες αποφάσισαν να το ερευνήσουν περισσότερο. Ίσως έχεις ξανακούσει ότι η ακτινοβολία της λάμπας, μοιάζει σε κάποιον βαθμό με εκείνη του ήλιου. Επιπλέον, το ίδιο ισχύει και για το σολάριουμ.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε και στο Bloomberg, το ημιμόνιμο μανικιούρ δεν φαίνεται να είναι τόσο ασφαλές. Ερευνητές υποστηρίζουν ότι η UV ακτινοβολία της, μπορεί να προκαλέσει αλλοιώσεις στο DNA μας. Στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, εξετάστηκαν άνθρωποι που έκαναν συνεδρίες 20 λεπτών πολλές φορές. Το αποτέλεσμα ήταν κaταστροφή κάποιων κυττάρων και βλάβη στο DNA. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη beautyshopping (@beauttyy_shopping)

Ωστόσο, δεν υπήρξε διαπίστωση ότι προκαλείται καρκίνος του δέρματος, αλλά τόνισαν ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα. Αυτό συνέβη, γιατί το πείραμα διεξάγεται σε εργαστήριο και όχι στην πραγματική ζωή. Επομένως, δεν θεωρείται το πιο αξιόπιστο. Ωστόσο, η καθηγήτρια κυτταρικής βιολογίας Dorothy Bennett, τονίζει ότι τα ευρήματα είναι σχετικά με την πραγματική ζωή. 

Πως μπορείς να προστατευτείς

Ενδεχομένως να μην έχει αποδειχτεί ακόμα τίποτα, αλλά η ακτινοβολία γενικότερα δε μοιάζει ακίνδυνη για τον οργανισμό μας μακροχρόνια. Μπορεί να έχεις προσέξει ότι πολλές γυναίκες φορούν γάντια κατά τη διάρκεια του ημιμόνιμου. Αυτό συμβαίνει γιατί με τα γάντια και τη χρήση αντηλιακού στα χέρια, έχεις τη δυνατότητα να περιορίσεις την όποια παρενέργεια προκαλείται από τις ακτίνες UV. 

Επομένως, σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορούμε να βρούμε γάντια με κομμένες άκρες στα νύχια, να βάλουμε αντηλιακό και να πάμε πιο προστατευμένες για το καθιερωμένο μανικιούρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb