ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Με αυτό το τρόπο θα προστατέψεις τα φυτά σου από την παγωνιά

Για να τα διατηρήσεις για πολλά χρόνια!
Γράφει η MATINA KONTOY
Με αυτό το τρόπο θα προστατέψεις τα φυτά σου από την παγωνιά
Φωτ. αρχείου / envato

Η αντοχή των φυτών στην παγωνιά διαφέρει από είδος σε είδος, όμως τα υγιή και εύρωστα φυτά πάντα ανταπεξέρχονται στις δυσκολίες καλύτερα και ευκολότερα από τα ταλαιπωρημένα. Η αντοχή ενός φυτού στις χαμηλές θερμοκρασίες εξαρτάται από τη χρονική διάρκεια και την ένταση του κρύου, από τη θρεπτική του κατάσταση κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς να φροντίσεις τα φυτά εσωτερικού χώρου;

Ο χειμώνας είναι η κατάλληλη εποχή για να αλλάξεις θέση στα φυτά εσωτερικού χώρου. Είναι σημαντικό να απομακρύνεις τις γλάστρες από πηγές θέρμανσης, για να αποφύγεις εγκαύματα στα φύλλα τους. Τοποθέτησέ τα όμως κοντά σε παράθυρα για να λαμβάνουν το απαραίτητο φως. Όσο ψυχραίνει ο καιρός, πρέπει να περιορίσεις σταδιακά το πότισμα, καθώς οι ανάγκες τους είναι διαφορετικές σε σχέση με το καλοκαίρι. Επίσης, τα φύλλα τους χρειάζονται συχνά καθάρισμα από τη σκόνη, ώστε να αναπνέουν καλύτερα και να είναι πιο όμορφα αισθητικά.

Φωτ. αρχείου / envato

Πώς να φροντίσεις τις γλάστρες στο μπαλκόνι;

Τα φυτά στο μπαλκόνι είναι πιο επιρρεπή στο κρύο, λόγω του ότι οι γλάστρες μεταφέρουν το κρύο πιο γρήγορα στις ρίζες του φυτού. Για να τα προστατέψεις γέμισε το χώμα γύρω από τη ρίζα του φυτού με πεσμένα φύλλα. Επίσης, είναι καλό να συγκεντρώσεις όλες τις γλάστρες σε ομάδες, ανάλογα με τις ανάγκες τους και να τις καλύψεις με προστατευτικά φύλλα σε περίπτωση χιονιού. Είναι λάθος επίσης να μεταφέρεις ένα παγωμένο φυτό σε ένα θερμό χώρο, γιατί το θερμικό σοκ είναι μεγάλο. Έτσι είναι προτιμότερο να το αφήσεις να υποστεί το κρύο και να το βοηθήσεις όταν αυτό παρέλθει.

Το πότισμα το χειμώνα, αν και είναι απαραίτητο, πρέπει να γίνεται με προσοχή, ώστε να μην προκαλεί προβλήματα. Για αυτό μπορείς να ποτίζεις τις ώρες που οι θερμοκρασίες είναι πιο υψηλές και το νερό πιο ζεστό. Απόφυγε το πότισμα όταν φυσάνε δυνατοί άνεμοι. Μην ποτίζεις τα φυτά σας κατά τις νυχτερινές ώρες γιατί η πτώση της θερμοκρασίας ενδέχεται να καταστρέψει το ριζικό τους σύστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
3 / position1: 102 / position2: 1522
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb