Πέθανε η σχεδιάστρια μόδας Vivienne Westwood

Tι αναφέρει η ανακοίνωση στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter
Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΔΕΚ 30, 2022
Πέθανε η σχεδιάστρια μόδας Vivienne Westwood

Πέθανε σε ηλικία 81 ετών η θρυλική Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας Vivienne Westwood, ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποί της. «Απεβίωσε σήμερα, εν ειρήνη και περιστοιχισμένη από μέλη της οικογένειάς της στο Κλάφαμ του νότιου Λονδίνου. Ο κόσμος χρειάζεται ανθρώπους σαν την Βίβιαν για μια αλλαγή προς το καλύτερο», αναφέρει η ανάρτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο σύζυγός της και δημιουργικός της συνεργάτης Andreas Kronthaler δήλωσε: «Θα συνεχίσω να έχω τη Vivienne στην καρδιά μου. Δουλέψαμε μέχρι το τέλος και μου έδωσε πολλά πράγματα για να προχωρήσω. Σε ευχαριστώ αγάπη μου».

Η Vivienne Westwood έγινε διάσημη τη δεκαετία του 1970 όταν έφερε την πανκ μόδα στο προσκήνιο διευθύνοντας μια μπουτίκ στην King’s Road του Λονδίνου μαζί με τον μάνατζερ των Sex Pistols Malcolm McLaren.

Στη συνέχεια δημιούργησε ένα παγκόσμιο εμπορικό σήμα μόδας, το οποίο σήμερα διαθέτει καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Αμερική και την Ασία.

Ήταν επίσης γνωστή για τις εκστρατείες της για θέματα όπως η ρύπανση και η κλιματική αλλαγή και την υποστήριξη του Τζούλιαν Ασάνζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάποτε ντύθηκε Μάργκαρετ Θάτσερ για το εξώφυλλο ενός περιοδικού και οδήγησε ένα λευκό τανκ κοντά στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον για να διαμαρτυρηθεί κατά της εξόρυξης πετρελαίου με τη μέθοδο φράκινγκ.

Έδειξε επίσης την επαναστατική της φύση όταν έλαβε το βραβείο OBE από τη βασίλισσα το 1992. Εμφανίστηκε χωρίς εσώρουχο – γεγονός που απέδειξε με μια περιστροφή της φούστας της για τους φωτογράφους.

«Ο μόνος λόγος που ασχολούμαι με τη μόδα είναι για να καταστρέψω τη λέξη “συμμόρφωση”», δήλωσε στη βιογραφία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Think Πριν 61 εβδομάδες
Vivienne Westwood: Η πανκ θεά της μόδας που δεν φοβήθηκε ποτέ να πάει κόντρα σε όλα
Ο κόσμος χρειάζεται ανθρώπους σαν τη Vivienne για να κάνουν μια αλλαγή προς το καλύτερο
Newsroom
5 / position1: 222 / position2: 1241
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb