ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα superfoods που λατρεύουν οι celebs και πρέπει να εντάξεις κι εσύ στη διατροφή σου

Ποια αξίζουν της προσοχής σου; To ψαξαν για σένα οι διάσημοι!
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Τα superfoods που λατρεύουν οι celebs και πρέπει να εντάξεις κι εσύ στη διατροφή σου

Τα Superfoods έχουν κερδίσει έδαφος τα τελευταία χρόνια και η τάση φαίνεται να είναι ισχυρή, με εκτιμώμενη πρόβλεψη αγοράς 330,17 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2026, σύμφωνα με το Business Wire. Ποια όμως αξίζουν της προσοχής σου; To ψαξαν για σένα οι διάσημοι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι διασημότητες έχουν επίσης ανεβάσει τον πήχυ αφού έχουν πολλούς ειδικούς να ψάχνονται για αυτούς αναβαθμίζοντας κάθε γεύμα τους - προσθέτοντας βατόμουρα αλλά και goji berries στα smoothies και πίνοντας πράσινο χυμό και προσθέτοντας διάφορα μπαχαρικά και βότανα στις συνταγές τους! Τώρα, ένας αυξανόμενος αριθμός βιβλίων μαγειρικής και περιοδικών προβάλλουν συνταγές που απαιτούν αρκετά πολλά υλικά - λέξεις όπως κουρκουμάς και βρύα θάλασσας γίνονται τόσο κοινές όσο το σέλινο και το σπανάκι! Αν είστε περίεργοι γιατί οι διασημότητες ορκίζονται σε ορισμένες υπερτροφές περισσότερο από άλλες, εδώ είναι όλες οι ζουμερές λεπτομέρειες.

Από τα βασικά για πρωινό μέχρι τα πρόσθετα smoothie που ενισχύουν τις προπονήσεις και διατηρούν το δέρμα τους λαμπερό όλη την ημέρα, ανακαλύψτε τι καταναλώνουν τα αγαπημένα σας αστέρια.

Kourtney Kardashian: Βρύα

Αν δεν έχετε ακούσει για τα γαλαζοπράσινα φύκια (γνωστά και ως σπιρουλίνα) ως πηγή τροφής, δεν είστε μόνοι. Σίγουρα δεν είναι το πιο mainstream superfood εκεί έξω, αλλά σε μια ανάρτηση στο Twitter η Kourtney Kardashian μοιράζεται ότι "Είναι ο ευκολότερος τρόπος για να πάρετε τα θρεπτικά συστατικά σας". Στον ιστότοπό της Poosh, εξηγεί ότι το συμπλήρωμα φυκιών δεν είναι μόνο πλούσιο σε μέταλλα και πρωτεΐνες, αλλά βοηθά επίσης να διατηρεί το μυαλό της σε πλήρη λειτουργία. Επιπλέον, καθώς καταναλώνεται ως σκόνη, είναι εύκολο να ενσωματωθεί σε ποτά.

Αν ψάχνετε για ένα δυνατό πρωινό smoothie, απλά ανακατέψτε ένα ολόκληρο αβοκάντο, ένα φλιτζάνι βιολογικό γάλα φυτικής προέλευσης, μια κουταλιά σκόνη πρωτεΐνης βανίλιας, και μπλε - πράσινα φύκια. Για να προσθέσει λίγη γλυκύτητα, η Kourtney επιλέγει μέλι.

Miranda Kerr: Goji Berries

Όπως πολλές διασημότητες, η Αυστραλή celeb και επιχειρηματίας Miranda Kerr είναι πάντα έτοιμη για ένα καλό smoothie. Αλλά τα δικά της δεν περιορίζονται στις συνηθισμένες μπανάνες, μούρα και σπανάκι. Σε μια συνέντευξη στη Vogue, μοιράζεται ότι της αρέσει να προσθέτει γκότζι μπέρι, σπόρους chia και ωμό κακάο στα smoothies της. Το Medical News Today εγκρίνει, δηλώνοντας ότι τα goji berries προστατεύουν τα μάτια, υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, προάγουν το υγιές δέρμα, βελτιώνουν τον ύπνο και μπορεί ακόμη και να αποτρέψουν τον καρκίνο. Δεν είναι κακό για ένα μικρό μούρο που μπορείτε να βρείτε στα περισσότερα καλά εφοδιασμένα παντοπωλεία και στις ασιατικές αγορές!

Rosie Huntington-Whiteley: Green Drinks

Η Rosie Huntington-Whiteley ξεκινά τη μέρα της με ένα superfood που γίνεται όλο και πιο mainstream: ένα φρεσκοφτιαγμένο πράσινο ποτό. Μοιράζεται στο Twitter ότι οι πράσινοι χυμοί είναι ένας "εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα". Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή της στο Elle, ξεκαθάρισε ότι όσον αφορά τη γεύση των πράσινων smoothies της, δεν είναι ιδιαίτερα επιλεκτική. Παραθέτοντας συστατικά όπως μπανάνες, βούτυρο αμυγδάλου, μήλο, σπανάκι και λάχανο, ομολόγησε ότι οτιδήποτε υγιεινό, «είτε έχει καλή γεύση είτε όχι», μπαίνει μέσα.

Victoria Beckham: Βασιλικός πολτός

Σε ποια υπερτροφή ορκίζεται η Victoria για να πάρει την ενέργεια που χρειάζεται «για να βουίζει», όπως λέει σε συνέντευξή της στη Vogue; Δεν είναι άλλη από το βασιλικό πολτό, γεμάτο θρεπτικά συστατικά, με τον οποίο ισχυρίζεται ότι έχει «εμμονή» σε μια ανάρτηση στο Twitter. Η Beckham πιστώνει στο βασιλικό πολτό το υψηλό επίπεδο αμινοξέων, βιταμινών και μετάλλων και ισχυρίζεται ότι τη βοηθά επίσης να καταπολεμήσει τις ρυτίδες (μέσω της Vogue).

Προφανώς, η επιστήμη είναι με το μέρος της. Σύμφωνα με το Healthline, η γύρη των μελισσών περιέχει 250 βιολογικά δραστικές ουσίες και άφθονα αντιοξειδωτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
3 / position1: 637 / position2: 3483
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb