ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Ποια φυτά φέρνουν καλοτυχία στο χώρο σου;

Για να έχεις πάντα θετική ενέργεια γύρω σου!
Γράφει η MATINA KONTOY
Ποια φυτά φέρνουν καλοτυχία στο χώρο σου;
Φωτ. αρχείου / envato

Ορισμένα φυτά θεωρούνται τυχερά και οι περισσότεροι έχουμε ακούσει για κάποια από αυτά. Θεωρούνται μαγνήτες της καλής τύχης και γενικά φιλτράρουν την αρνητική ενέργεια. Ποια είναι όμως αυτά;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα φυτά είναι φορείς υψηλής ενέργειας και σύμφωνα με τις αρχές του φενγκ σούι, «φιλτράρουν» την ενέργεια που περνά στο χώρο μας δημιουργώντας ένα ισορροπημένο περιβάλλον.

Μπαμπού

Φωτ. αρχείου / envato

Ένα από τα πιο ευοίωνα φυτά είναι τα μπαμπού. Προσελκύουν υγεία, ευτυχία, αγάπη και αφθονία. Σύμφωνα μάλιστα με το φενγκ σούι, το κάθετο σχήμα του μπαμπού αντιπροσωπεύει το στοιχείο του ξύλου που επηρεάζει τη ζωτική μας ενέργεια και τη σωματική μας δραστηριότητα. Τα φυτά αυτά συνήθως δίνονται σε δεσμίδες διαφόρων αριθμών, ανάλογα με το είδος της ενέργειας που επιθυμούμε.

2 κλωνάρια εκφράζουν την αγάπη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3 φέρνουν την ευτυχία

4 επιτυχία στις εξετάσεις

5 ή 7 προσελκύουν την υγεία

6 ή 8 προσελκύουν τον πλούτο και την αφθονία

9 φέρνουν καλή τύχη

10 εκφράζουν την επιθυμία για ικανοποίηση

21 έλκουν υγεία και μεγάλο πλούτο

Κρασούλα

Φωτ. αρχείου / envato

Σύμφωνα με το Feng Shui, τα φυτά με στρογγυλά φύλλα θεωρείται ότι φέρνουν τύχη και η κρασούλα είναι ένα από αυτά. Συνήθως δίνεται σε άτομα που μόλις άνοιξαν μια επιχείρηση, αφού λέγεται ότι αν τοποθετηθεί στην είσοδο φέρνει πλούτο και επιτυχία. Για αντίστοιχα αποτελέσματα στο σπίτι σου τοποθέτησε μια γλάστρα με κρασούλα κοντά στην πόρτα. Όταν ανθίζει έχει πανέμορφα πολύχρωμα άνθη και κοσμούν ευχάριστα κάθε σημείο του μπαλκονιού μας. Είναι εύκολη στην καλλιέργεια χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Την ποτίζουμε μόνο όταν το χώμα της αρχίσει να στεγνώνει. Στη διάρκεια του καλοκαιριού δεν την αφήνουμε εκτεθειμένη στον ήλιο.

Κουμ κουάτ

Φωτ. αρχείου / envato

Το κουμ κουάτ ή αλλιώς χρυσό πορτοκάλι είναι το δεντράκι με τους μικρούς πορτοκαλί καρπούς, που κάνουν εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού και λικέρ ενώ στην Κέρκυρα το μοιράζουν ως γλυκό μετά το γάμο. Ως φυτό ευνοεί τον οικονομικό τομέα και γενικά τη «καρποφορία» στη ζωή και σε όσα περιμένουμε. 

Γιούκα

Φωτ. αρχείου / envato

Το γιούκα είναι το δεντράκι της χαράς και της ευτυχίας. Έχει τη δύναμη να επηρεάσει θετικά όλους τους τομείς της ζωής μας και είναι σύμβολο της προστασίας και του εξαγνισμού. Λέγεται  και «happy tree».

Μπονσάι

Φωτ. αρχείου / envato

Το μπονσάι, το πιο δημοφιλές φυτό του Φενγκ Σούι, αντιπροσωπεύει την καλή τύχη, την υγεία και την ελπίδα. Στην ιαπωνική παράδοση έχει μία πρόσθετη σημασία επειδή παρουσιάζει την αρμονία μεταξύ της φύσης, της ψυχής και του ατόμου.

Παχύρα

Φωτ. αρχείου / envato

Γνωστό και ως money tree, με τον χαρακτηριστικό πλεγμένο κορμό, είναι ένα φυτό που φέρνει καλή τύχη και πλούτο. Ο αριθμός των φύλλων της σε κάθε κλαδί είναι πέντε και λέγεται ότι αντιπροσωπεύει τα πέντε βασικά στοιχεία του feng shui, το ξύλο, το νερό, τη γη, τη φωτiά και το μέταλλο. Είναι ιδανικό δώρο, για να ευχηθείς καλή αρχή σε ένα νέο ξεκίνημα όπως εγκαίνια ή απόκτηση νέου σπιτιού.

 

Μερικά ακόμη tips:

Για να απολαμβάνουμε τις ευεργετικές ιδιότητες των φυτών, είναι απαραίτητο να τα διατηρούμε σε καλή κατάσταση. Επομένως ξεραμένα ή άρρωστα φυτά καλό είναι να τα απομακρύνουμε από το χώρο μας.

Απέφυγε τα πλαστικά φυτά και τα αποξηραμένα λουλούδια, καθώς συμβολίζουν κάτι "vεκρό" και δεν μπορούν να προσελκύσουν τη θετική ενέργεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
22 / position1: 418 / position2: 835
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb