THINK

Santa Baby: Η τραγουδίστρια του διασημότερου χριστουγεννιάτικου τραγουδιού, πέθανε Χριστούγεννα

Ένα τραγούδι που διασκευάστηκε δεκάδες φορές
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Santa Baby: Η τραγουδίστρια του διασημότερου χριστουγεννιάτικου τραγουδιού, πέθανε Χριστούγεννα

Μόνο από το 2014, η έκδοση της Kitt είχε πουλήσει περισσότερα από 620.000 αντίτυπα, έχοντας εμφανιστεί στο ομότιτλο και πρώτο εκτεταμένο έργο της το 1954.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Eartha Kitt (1927-2008) έζησε μια φρικτή παιδική ηλικία γεμάτη κακοποίηση και απόρριψη.

Η Eartha από μικρή έφυγε από τη μητέρα της για να ζήσει με μια θεία στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης. Αν και η Eartha ισχυρίστηκε ότι η θεία της τη φρόντιζε περισσότερο από υποχρέωση παρά από αγάπη, η θεία της, αναγνωρίζοντας τα μουσικά της ταλέντα, την έστειλε στο Metropolitan Vocational High School, που αργότερα ονομάστηκε High School of Performing Arts. Από το 1943 έως το 1948, η Kitt ξεκίνησε την καριέρα της στην πρώτη αφροαμερικανική ομάδα σύγχρονου χορού, την Katherine Durham Company.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950, η Eartha ανέπτυξε την καριέρα της στο τραγούδι και το χορό, κάνοντας περιοδείες σε όλο τον κόσμο με το καμπαρέ της. Είχε δεξιότητες στις γλώσσες και μπορούσε να μιλήσει 4 ξένες γλώσσες και να τραγουδήσει σε 7. 

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Santa Baby έγινε το χριστουγεννιάτικο τραγούδι με τις περισσότερες πωλήσεις του 1953 και βρήκε μεγαλύτερη επιτυχία, αναδρομικά, όταν μπήκε σε διάφορα τσαρτ από το Billboard στις δεκαετίες του 2000 και του 2010. Βρέθηκε και στην κορυφή στα τσαρτ στον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Από το 2014, η έκδοση της Kitt είχε πουλήσει περισσότερα από 620.000 αντίτυπα, έχοντας εμφανιστεί στο ομότιτλο και πρώτο εκτεταμένο έργο της το 1954.

Το τραγούδι της, έχει σηματοδοτήσει την περίοδο των Χριστουγέννων σε όλο τον πλανήτη, και ειρωνικά, η ίδια πέθανε τα Χριστούγεννα του 2008.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
5 / position1: 93 / position2: 842
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb