SKIN CARE

Πώς να βελτιώσεις την ακμή στο λαιμό και σε άλλα σημεία

Tips από τους ειδικούς
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Πώς να βελτιώσεις την ακμή στο λαιμό και σε άλλα σημεία
@acne.pro

Αν δεν έχεις ακμή μόνο στο πρόσωπο και έχει εξαπλωθεί και σε άλλα σημεία, οι ειδικοί έχουν τρόπους για να βελτιωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αρκετές περιπτώσεις, μπορεί να έχεις προσέξει ότι βγάζεις σπυράκια εκτός από το πρόσωπο και στο σώμα. Ο λαιμός, είναι ένα σημείο που ενδέχεται να εμφανίσεις ακμή. Το πρόβμημα μπορεί να επιδεινώνεται και από τα ρούχα, τα αρώματα και τα υφάσματα. Ωστόσο, οι ειδικοί δίνουν συμβουλές για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Πώς θα βελτιώσεις την ακμή στο λαιμό

Αρχικά, όπως λέμε πάντα, το σημαντικότερο είναι αν παρατηρείς πολλά σπυράκια και ξεσπάσματα ακμής, να συμβουλευτείς τον γιατρό σου. Εννοείται ότι θα σε συμβουλεύσει σωστά ανάλογα με το δικό σου πρόβλημα. Ωστόσο, μπορείς να ακολουθήσεις μερικές συμβουλές ώστε να μην είναι τόσο έντονη. 

Η διατροφή σου είναι πάντα σημαντική, μην το ξεχνάς. Υπάρχουν έρευνες που συνδέουν την εμφάνιση ακμής, με την κατανάλωση την ζάχαρης και των λιπαρών. Δεν σημαίνει ότι αν τρως ζάχαρη θα εμφανίσεις σπυράκια, αλλά υπάρχουν πιθανότητες. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτές οι τρφές διαταράσσουν τις ορμόνες σου. Επομένως, γενικότερα θα ήταν καλό για την υγεία σου να αποφεύγεις την υπερκατανάλωσή τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Colleen Welcher (@modfarmgirl1)

Όσον αφορά στο skincare, ισχυρίζονται ότι καλύτερο είναι να αποφεύγεις τα προϊόντα για πρόσωπο, σώμα και μαλλιά που περιέχουν έλαια, ή είναι λιπαρά. Ακόμη, μην ξεχνάς μετά τη γυμναστική που έχεις ιδρώσει, πρέπει να πλένεις το πρόσωπο αλλά και τον λαιμό σου.

Εννοείται ότι το στρες κάνει τα πράγματα χειρότερα. Γι’αυτόν τον λόγο, πρέπει να βρίσκεις στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης. Επιπλέον, ο ύπνος βοηθάει πολύ την επιδερμίδα. Σχετικά με τα ρούχα, τα συνθετικά υφάσματα δεν είναι τόσο καλά για το δέρμα. Το ίδιο ισχύει και για τα στενά ρούχα που μπορεί να προκαλέσουν βακτήρια αν τα φοράς πολλές ώρες. Το καλύτερο είναι να φοράς βαμβακερά ρούχα που αφήνουν την επιδερμίδα να αναπνεύσει. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Skin care Πριν 78 εβδομάδες
Ακμή: Ποια είναι τα λάθη της Scarlet Johansson που πρέπει να αποφύγεις 
Έχει αλλάξει πλέον ρουτίνα
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb