ΜΑΛΛΙΑ

Μήπως το Dry Shampoo δεν είναι τελικά καλό για την υγεία σου;

Οι έρευνες δείχνουν κάποιο επικίνδυνο συστατικό
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Μήπως το Dry Shampoo δεν είναι τελικά καλό για την υγεία σου;
@kaleenugai

Πόσο dry shampoo χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου; Γνωρίζεις ότι μπορεί να μην είναι τόσο καλό;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Σύμφωνα με έρευνες, οι φόρμουλες aerosol που περιέχοθν benzene (βενζόλιο), είναι καρκινογόνα. Το βενζόλιο, όπως φαίνεται δεν φεύγει εύκολα από τον χώρο της ομορφιάς. Η Unilever, εξέδωσε μια ανάκληση 19 dry shampoos, γιατί ενδεχομένως περιείχαν βενζόλιο. Πριν από αυτό, η Procter & Gamble, είχε κάνει το ίδιο με 32 dry shampoos και dry conditioners.

Σύμφωνα με το Environmental Protection Agency, το βενζόλιο είναι πρώτης τάξεως καρκινογόνο συστατικό. Έχει συνδεθεί με την λευχαιμία και άλλες διαταραχές του αίματος. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TrulyBlessedHairCreations (@truly_blessed_hair_creations)

Στην περίπτωση του βενζολίου, «οι επιστήμονες το έχουν μελετήσει για πάνω από εκατό χρόνια», τονίζει ο Christopher Bunick, MD, PhD, δερματολόγος και καθηγητής στο Yale School of Medicine. «Γνωρίζουν ότι το βενζόλιο είναι ένας πραγματικά, πολύ ισχυρός παράγοντας που προκαλεί καρκίνο». Στην πραγματικότητα, είναι συγκρίσιμο με τον μόλυβδο και τον αμίαντο ως κίνδυνος για την υγεία, συμπληρώνει. 

Μόλις δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της Unilever, το Valisure, ένα ανεξάρτητο ερευνητικό εργαστήριο που κάνει δοκιμές για την ασφάλεια της υγειονομικής περίθαλψης και των καταναλωτικών αγαθών, ανέφερε σε μια νέα ανάλυση ότι στην πραγματικότητα υπήρχε βενζόλιο σε ορισμένα dry shampoos.

Η Lauren Teras, διδάκτωρ και senior scientific director στο American Cancer Society, υποστηρίζει ότι τα χημικά είναι τοξικά, ακόμα και όταν βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό συμβαίνει ειδικά όταν οι άνθρωποι εκτίθενται σε μεγάλες χρονικές περιόδους σε αυτά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Erika Bettison (@erikabettisonhair)

Γιατί το βενζόλιο υπάρχει στα dry shampoos;

Το βενζόλιο, δεν πρέπει να υπάρχει μέσα στα προϊόντα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν το βάζει κάποιος στη φόρμουλα των προϊόντων. Ωστόσο, δεν έχει γίνει ξεκάθαρο πώς γίνεται αυτή η “μόλυνσή” τους. Αυτό συμβαίνει όταν κατασκευάζονται τα sprays, καθώς προέρχονται από την βιομηχανία του λαδιού και των καυσίμων, που είναι γνωστά και για την παραγωγή του βενζολίου.

Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι είναι μολυσμένα όλα τα sprays, ούτε έχει αποδειχτεί ότι είναι βλαβερά. Επιπλέον, οι εταιρείες τα τεστάρουν πριν βγουν στην αγορά. Ωστόσο, αν σε ανησυχεί αυτό το ζήτημα, μπορείς να αποφεύγεις τη συχνή χρήση τους ή να προτιμήσεις τα dry shampoos που είναι σε μορφή σκόνης και όχι spray. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Μαλλιά Πριν 69 εβδομάδες
Ελένη Φουρέιρα και Jennifer Aniston: Δες ποια ίδια τάση ακολούθησαν
Έχουν κάτι κοινό
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb