Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Think

Η πλουσιότερη και πιο ισχυρή γυναίκα στο Hollywood στη δεκαετία του 1920

Η βασίλισσα της Silent Era του Hollywood

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΝΟE 15, 2022

Η πλουσιότερη και πιο ισχυρή γυναίκα στο Hollywood στη δεκαετία του 1920

Η ηθοποιός που έγινε από τις πρώτες γυναίκες παραγωγούς του Hollywood

Οι ταινίες μπορεί να ήταν βουβές, αλλά οι σταρ όχι. Ακόμη και πριν παρουσιαστούν οι κανονικές ταινίες στους θεατές του κινηματογράφου το 1927, με ήχο, το κοινό συνέρρεε για να δει τις ταινίες και διάβαζε με αδημονία περιοδικά.

Και οι θαυμαστές ήθελαν ιδιαίτερα να μάθουν για τη Mary Pickford, γνωστή ως "America's Sweetheart" και τη βασίλισσα της Silent Era του Hollywood.

Η Mary Pickford, με κανονικό όνομα Gladys Louise Smith, (1892-1979) γεννήθηκε στον Καναδά, γεγονός που την έκανε Βρετανό υπήκοο. (Η καναδική υπηκοότητα εισήχθη το 1947 με τον νόμο για την καναδική ιθαγένεια.) Έγινε Αμερικανίδα πολίτις μετά το γάμο της το 1920.

Η Pickford άρχισε να γυρίζει ταινίες τη δεκαετία του 1910 και έπαιζε νεαρά κορίτσια μέχρι να κλείσει τα 20 της. Καθώς μεγάλωσε, πέρασε από την υποκριτική στην παραγωγή ταινιών και έγινε επικεφαλής στούντιο όταν συνίδρυσε τα United Artists Studios το 1919 με τον Charlie Chaplin. Στη δεκαετία του 1920, η Pickford ήταν η πλουσιότερη και πιο ισχυρή γυναίκα στο Hollywood. Με την αγορά του δικού τους στούντιο, η Pickford και οι συνεργάτες της έλεγχαν όχι μόνο το δημιουργικό περιεχόμενο των ταινιών που παρήγαγαν, αλλά και το μάρκετινγκ και τη διανομή.
Περισσότερα Θέματα Think
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb