SKIN CARE

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη ρετινόλη

Το συστατικό που πρωταγωνιστεί στην αντιγήρανση.
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη ρετινόλη
@minsleychin

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ρετινόλη, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή δραστικά συστατικά στον χώρο της ομορφιάς σήμερα. Οι εταιρείες δημιουργούν ολοένα και περισσότερα προϊόντα, χρησιμοποιώντας την ως βασικό συστατικό. Επιπλέον, δερματολόγοι και αισθητικοί την προτείνουν σε γυναίκες με όλους τους τύπους δέρματος. 

Έχουμε ξαναμιλήσει γι’αυτήν αρκετές φορές. Πρόκειται για ένα παράγωγο της βιταμίνης Α. Είναι μια μορφή ρετινοειδούς, η πιο δημοφιλής. Ενώ πωλείται εδώ και δεκαετίες, τώρα υπάρχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις καταναλώτριες. Τι πρέπει να γνωρίζεις, ωστόσο, πριν την χρησιμοποιήσεις;

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη ρετινόλη:

Αρχικά, το σημαντικότερο είναι να μάθεις γιατί την χρειάζεσαι στη ρουτίνα σου. Η ρετινόλη συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και την ανανέωση των κυττάρων. Έτσι, το δέρμα παραμένει νεανικό.

Όπως αναφέραμε, είναι το πιο δημοφιλές παράγωγο της βιταμίνης Α, αλλά είναι λιγότερο ισχυρή από άλλα ρετινοειδή που μπορείς να χρησιμοποιήσεις με ιατρική συνταγή. Η ρετινόλη δεν χρειάζεται συνταγή γιατρού.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Косметика Is Clinical Medik8 Instytutum Perricone MD Cosmedix (@maska.cosmetics)

Η σωστή χρήση της είναι στη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς και όχι στην πρωινή. Επιπλέον, το επόμενο πρωί δεν πρέπει να ξεχνας το αντηλιακό σου. 

Η εισαγωγή της πρέπει να γίνεται σταδιακά. Δηλαδή, μπορείς να βάζεις αρχικά μια φορά στις 3 νύχτες και στην συνέχεια να αυξήσεις τις φορές.

Ενδέχεται να προκαλέσει ερεθισμούς στην επιδερμίδα σου, όπως ερυθρότητα και ξεφλούδισμα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, καλό είναι να σταματήσεις για λίγο τη χρήση της. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Skin care Πριν 87 εβδομάδες
Skin Cycling: Τι είναι αυτό το skincare trend που έχει γίνει viral;
Ένα νέο skincare trend που δημιουργήθηκε από δερματολόγο
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb