COZY AT HOME ENTERTAINMENT

10+2 ταινίες που θέλουμε να βλέπουμε κάθε φθινόπωρο

Τις λατρεύουμε όλες και τις βλέπουμε ξανά και ξανά!
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
10+2 ταινίες που θέλουμε να βλέπουμε κάθε φθινόπωρο
E-Daily Illustration

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για σένα που αγαπάς την ποπ κουλτούρα ... είναι σίγουρο ότι έχεις ήδη μια παρόμοια λίστα με στάνταρ φθινοπωρινές ταινίες!

Για κάποιους είναι η ομορφότερη εποχή του χρόνου! Ο καιρός δεν είναι ούτε ζεστός ούτε πολύ κρύος, φοράμε τα φούτερ μας, πίνουμε ζεστό καφέ και απολαμβάνουμε την αρχή μιας νέας (έστω ακαδημαϊκής) χρονιάς, κάνοντας πλάνα, θέτοντας στόχους και βλέποντας αγαπημένες ταινίες που δίνουν vibes φθινοπώρου.

Δες παρακάτω ποιες επιλέξαμε για να βάλεις στη λίστα σου!

When Harry met Sally (1989)

Αυτή η ταινία απαντά στην ερώτηση: Μπορούν οι άνδρες και οι γυναίκες να είναι πραγματικά φίλοι; Ο Harry και η Sally συναντιούνται στο κολέγιο στο Σικάγο πριν μοιραστούν μαζί μια διαδρομή για τη Νέα Υόρκη. Χωρίζουν τους δρόμους τους στη μεγάλη πόλη, αλλά συναντιούνται ξανά σε ένα βιβλιοπωλείο μερικά χρόνια αργότερα. Αφού κοιμήθηκαν μαζί ένα βράδυ, η φιλία τους κινδυνεύει να καταρρεύσει εντελώς. Μια υπέροχα ρομαντική ταινία για το πως γεννήθηκε η φιλία και η αγάπη μεταξύ δυο ανθρώπων. 

Sleepy Hollow (1999)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο "μύθος του ακέφαλου καβαλάρη", όπως έγινε γνωστή στη χώρα μας, είναι μια ταινία θρίλερ με πρωταγωνιστές τον Johnny Depp και την Christina Ritchie, σε σκηνοθεσία Tim Burton. Το μουντό σκηνικό, τα φυλλοβόλα δέντρα και το δέος που προκαλεί ένα θρίλερ, είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας για μια φθινοπωρινή βραδιά.

The Craft (1996)

Ότ,τι αφορά μάγισσες, πνεύματα και απόκοσμα σκηνικά, παραπέμπει στο Halloween και κατ'επέκταση σε όλη τη φθινοπωρινή περίοδο. Το The Craft αφορά τέσσερα έφηβα κορίτσια που ενώνουν τις ... δυνάμεις τους!

Hocus Pocus (1993)

Όταν ο νεοαφιχθείς Max, φτάνει στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης το φθινόπωρο του 1993, μαθαίνει τον θρύλο των τριών αδελφών μαγισσών που τρομοκρατούσαν την πόλη αναζητώντας παιδιά. Ο μύθος λέει ότι αν πάει κάποιος στο εξοχικό σπίτι των αδελφών και ανάψει το κερί της μαύρης φλόγας, οι μάγισσες θα επιστρέψουν. Αφού καταφέρνουν να πάρουν τη μικρή του αδερφή, Danny, μέσα από την παράδοση "φάρσα ή κέρασμα", καταλήγουν στο σπίτι του πιο όμορφου κοριτσιού στο σχολείο. Το τρίο αποφασίζει να κάνει μια αυτοσχέδια επίσκεψη στο εξοχικό σπίτι και ο Μαξ ανάβει το κερί της μαύρης φλόγας. Όπως αποδεικνύεται, οι θρύλοι είναι αληθινοί και οι αδερφές ξυπνούν μετά από 300 χρόνια. Τώρα πρέπει να ρουφήξουν τις ζωές από τα παιδιά του Σάλεμ πριν την ανατολή του ηλίου ή ... να πεθάνουν.

The Addams Family (1&2) (1992&1993)

Η Οικογένεια Άνταμς είναι μια εκκεντρική και σκοτεινή οικογένεια, λάτρεις της γοτθικής κουλτούρας και πάρα πολύ πλούσια. Ένας επιτήδειος προσποιείται τον αδερφό του πατέρα της οικογένειας με τον οποίο έχουν να βρεθούν χρόνια, αλλά η οικογένεια είναι αρκετά καχύποπτη. Στη δεύτερη ταινία, ο πραγματικός αδελφός του Gomez, πέφτει θύμα μιας σατανικής, πανέμορφης γυναίκας.

Practical Magic (1998)

Η Sally και η Gillian είναι δύο αδερφές μάγισσες που τις μεγάλωσαν οι αντισυμβατικές θείες τους. Έχουν πάρει πολύ διαφορετικούς δρόμους στη ζωή, αλλά και οι δύο ζουν με την ίδια κατάρα: Οι άντρες που ερωτεύονται είναι καταδικασμένοι να πεθάνουν. Όταν η Sally και η Gillian σκοτώνουν κατά λάθος τον βίαιο φίλο της Gillian σε μια προσπάθεια να τον ναρκώσουν, οι αδερφές πρέπει να χρησιμοποιήσουν ένα απαγορευμένο ξόρκι για να τον αναστήσει για να αποφύγει τις κατηγορίες για φόνο. Όταν αυτό το σχέδιο αποτύχει, πρέπει να τον σκοτώσουν ξανά και να τον θάψουν στην πίσω αυλή του σπιτιού της. Μόλις νομίζουν ότι τα προβλήματά τους έχουν λυθεί, τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα.

Matilda (1996)

Πολλοί από τους ενήλικες στη ζωή της Matilda Wormwood δεν είναι καλοί μαζί της, συμπεριλαμβανομένων των γονιών της και της άθλιας διευθύντριας στο σχολείο της. Όταν η Matilda μαθαίνει ότι έχει τη δύναμη της τηλεκίνησης, έχει επιτέλους έναν τρόπο να αντεπιτεθεί εναντίον των αγενών ανθρώπων στη ζωή της για να υπερασπιστεί τον εαυτό της και τους φίλους της.

You've Got Mail (1998)

x

Η Meg Ryan μάλλον είναι η βασίλισσα του φθινοπώρου, καθώς πρωταγωνιστεί σε έναν άλλο εμβληματικό ρόλο εκτός από αυτόν της Sally, αυτόν της Kathleen στο You’ve Got Mail, αυτή τη φορά με συμπρωταγωνιστή τον Tom Hanks. Ίσως είναι μια από τις πρώτες ιστορίες ενός love story στο Διαδίκτυο, καθώς η ταινία ακολουθεί την ιστορία της Kathleen και του Joe, που ερωτεύονται διαδικτυακά. Οι δυο τους αγνοούν ευτυχώς ότι, στην πραγματική ζωή, είναι στην πραγματικότητα εργασιακοί αντίπαλοι.

Harry Potter (1&2)

Η ιστορία του μικρού διάσημου μάγου είναι γνωστή και οι δύο πρώτες ταινίες με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Hogwarts δίνει αρκετά τη φθινοπωρινή αίσθηση που θέλουμε να μας γεμίσει!

Dead Poets Society (1989)

Μια δραματική ταινία με τεράστια νοήματα. Ένας από τους κορυφαίους ρόλους του Robin Williams, ως καθηγητής σε ένα αυστηρό σχολείο αρρένων, όπου προσπαθεί να μυήσει τους νεαρούς μαθητές στη λογοτεχνία, την ποίηση και τις τέχνες, ωθώντας τους να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, παρά τη συντηρητική κοινωνία στην οποία ζουν και μεγαλώνουν.

Clue (1985)

Έξι καλεσμένοι προσκαλούνται ανώνυμα σε μια περίεργη έπαυλη για δείπνο, αλλά αφού ο οικοδεσπότης τους δολοφονείται κάτω από περίεργες συνθήκες, πρέπει να συνεργαστούν με το προσωπικό για να ανακαλύψουν τον δολοφόνο καθώς τα πτώματα αρχίζουν να ... συσσωρεύονται.

Mona Lisa Smile (2003)

Μια προοδευτική και ανοιχτόμυαλη καθηγήτρια τέχνης διδάσκει στα συντηρητικά κορίτσια του Wellesley της δεκαετίας του 1950 να αμφισβητούν τους παραδοσιακούς κοινωνικούς τους ρόλους και να ακολουθούν την καρδιά τους σε αυτά που θέλουν να κάνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
17 / position1: 432 / position2: 1304
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb