ΜΑΛΛΙΑ

Να γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα όταν λούζεις τα μαλλιά σου

Τι μπορεί να σου προσφέρει;
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Να γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα όταν λούζεις τα μαλλιά σου
@addict.paris

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μαγειρική σόδα μπορεί να σου χρησιμεύσει ακόμα και στα μαλλιά.

Τον τελευταίο καιρό, βλέπουμε μια στροφή στα οργανικά προϊόντα, αλλά και σε φυσικές συνταγές που χρησιμοποιούσαν πολύ παλαιότερα. Ειδικά όσον αφορά στη φροντίδα των μαλλιών, οι do it yourself μάσκες έχουν μεγάλη πέραση. 

Σύμφωνα με πολλούς κομμωτές, η συχνή χρήση του σαμπουάν δεν βοηθάει τόσο τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Αυτό συμβαίνει γιατί η χρήση τελικά προκαλεί μεγάλη λιπαρότητα στα μαλλιά. Υπάρχει μια μέθοδος που λέγεται ότι είναι καλύτερο ακόμα και να ξεπλένεις κάποιες φορές τα μαλλιά σου μόνο με νερό. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lumi Dental Winnipeg (@lumidentalwpg)

Γιατί να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα στα μαλλιά

Κατά την μέθοδο αυτή, μπορείς να ξεπλύνεις τα μαλλιά σου με νερό και μαγειρική σόδα. Φαίνεται ότι το συγκεκριμένο συστατικό, βοηθά τα μαλλιά να επανέλθουν στη φυσική τους κατάσταση. Επιπλέον, βοηθά και το τριχωτό της κεφαλής να παραμένει υγιές. 

Επιπλέον, σύμφωνα με όσους την χρησιμοποιούν, κάνει τα μαλλιά πιο καθαρά και λαμπερά, καθώς αφαιρεί τα υπολείμματα προϊόντων που τυχόν υπάρχουν στα μαλλιά. Ακόμη, βοηθά και με την πυτιρίδα. 

Ωστόσο, μπορεί να μη λειτουργήσει τόσο καλά σε κάποιες. Ειδικότερα, μπορεί να επιφέρει και αντίθετα αποτελέσματα σε όσες έχουν λεπτή αδύναμη τρίχα, ή σγουρά μαλλιά. Επιπλέον, δερματολόγος συμβουλεύει όσες βάφουν τα μαλλιά τους, να αποφύγουν την χρήση της. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Μαλλιά Πριν 95 εβδομάδες
Αυτή είναι η τάση στα μαλλιά που ήρθε ξανά από τα 90s
Ήρθε για να μείνει
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb