Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Wellness

Τρεις σοβαροί λόγοι που δεν πρέπει να βάζετε γάλα στον καφέ

Αρκετά σοβαροί

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΙΟΥΝ 16, 2022

Τρεις σοβαροί λόγοι που δεν πρέπει να βάζετε γάλα στον καφέ
@alicerubik via Twenty20

Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να ξυπνήσουν αν δεν πιούν καφέ. Κάποιοι άλλοι τον έχουν τόσο ανάγκη, που αν δεν πιούν λίγο μετά από το ξύπνημα, τότε θα τους πιάσει πονοκέφαλος.

Ένα μέρος όσων πίνουν καθημερινά καφέ, προτιμά να προσθέτει σε αυτόν γάλα. Ίσως γιατί θεωρούν πως δίνει στον καφέ μια πιο ελαφριά και νόστιμη γεύση. Οι έρευνες πάντως δεν συμφωνούν με αυτό αλλά μεταξύ τους: ο συνδυασμός καφέ με γάλα έχει αρνητικές συνέπειες στον οργανισμό μας.

Τρεις από αυτούς είναι:

1. Το γάλα στον καφέ προκαλεί αποβολή ασβεστίου κατά την ούρηση, ενώ ταυτόχρονα, αυξάνει την έκκριση του στα έντερα.

2. Ένας σκέτος καφές δεν έχει καθόλου θερμίδες και λιπαρά. Αν κάποιος τον συνδυάζει με γάλα, τότε προσλαμβάνουμε περισσότερα λιπαρά και θερμίδες, ειδικά όταν κατά τη διάρκεια της ημέρας πίνουμε πολλούς καφέδες.

3. Αν συνδυάσουμε καφεΐνη και καζεΐνη, δηλαδή μιας πρωτεΐνης του γάλακτος, τότε δημιουργούνται προβλήματα στο στομάχι, με θρόμβους που είναι δύσκολο να διαλυθούν. Οπότε μπορεί να προκαλέσει δυσανεξία και σε καμία περίπτωση δεν είναι πιο ελαφρύς.
Περισσότερα Θέματα Wellness
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb