ΥΓΕΙΑ

3+1 πράγματα που δεν ξέραμε ως τώρα για τις αλλεργίες

Είναι η στιγμή που όσοι υποφέρουν από αυτές, ζορίζονται πραγματικά
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
3+1 πράγματα που δεν ξέραμε ως τώρα για τις αλλεργίες
Cottonbro for Pexels

Είστε έτοιμες για μια σεζόν φτερνίσματος; Δυστυχώς η άνοιξη φέρνει μαζί της εκτός από λουλούδια, βόλτες και ποδηλατάδες, και τον απόλυτο εχθρό, τις αλλεργίες μας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν εννέα κύρια τροφικά αλλεργιογόνα

Οι τροφικές αλλεργίες μπορούν να προκαλέσουν μια σειρά από τρομακτικά συμπτώματα, που κυμαίνονται από εξανθήματα, ναυτία και έμετο έως αναφυλαξία και θάνατο στις πιο ακραίες περιπτώσεις. Δεν είναι περίεργο που οι γονείς είναι επιφυλακτικοί στο να επεκτείνουν τη διατροφή των παιδιών τους!

Όλα συνοψίζονται σε 9 λέξεις

Αλλά να είστε σίγουροι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των τροφικών αλλεργιών μπορεί να αποδοθεί σε εννέα συστατικά: γάλα, αυγά, φιστίκια, ξηρούς καρπούς, ψάρια, οστρακοειδή, σιτάρι και σόγια. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά επιθετικά σε μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη που βρίσκεται στα τρόφιμα.

Σύμφωνα με τον αλλεργιολόγο του NYU, Δρ. Κλίφορντ Μπάσετ, συγγραφέα του «The New Allergy Solution» επίσης, όσοι αισθάνονται φαγούρα στο λαιμό και δυσφορία στο στόμα από ορισμένα φρούτα ή λαχανικά μπορεί να βιώνουν μια «εκδήλωση των εποχιακών αλλεργιών τους από τη γύρη», η οποία είναι ενοχλητική, αλλά όχι απειλητική για τη ζωή, είπε στην The Post.

Ο πρόσφατος τρόπος ζωής μας χειροτερεύει τις αλλεργίες - όσον αφορά την απολύμανση. 

Η αποκαλούμενη «υπόθεση υγιεινής», που μερικές φορές αποκαλείται «υπόθεση της μικροβιακής έκθεσης», υποδηλώνει ότι οι καινοτόμες και υπερβολικές πρακτικές υγιεινής μας κάνουν, παραδόξως, πιο ευάλωτους στις αλλεργίες - και, σε κάποιο βαθμό, αυτό είναι αλήθεια.

Οι μαμάδες δεν μπορούν να πάρουν την ευθύνη για αυτό

Για χρόνια, μερικές μαμάδες με καισαρική τομή κατηγορούν τον εαυτό τους για τις τροφικές αλλεργίες των παιδιών τους, πιστεύοντας ότι τα μωρά που γεννιούνται με αυτόν τον τρόπο εκτίθενται σε πάρα πολλά αντιβιοτικά πριν από την επέμβαση και στη συνέχεια «χάνουν» ορισμένα προστατευτικά μικρόβια στα οποία θα είχαν εκτεθεί στη γέννα. Ωστόσο, μελέτες που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα διαψεύδουν αυτή τη σύνδεση. Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Rachel Peters του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Παιδικών Ερευνών Murdoch στη Μελβούρνη, και συγγραφέας μιας τέτοιας μελέτης, είπε στην The Post, «Είναι πιθανό να υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που εμπλέκονται σε σχέση με την μικροβιακή έκθεση».

Ο ρόλος του μικροβιώματος είναι μυστηριώδης, αλλά σημαντικός

Οι επιστήμονες είναι βέβαιοι ότι το μικροβίωμα - η μοναδική σύνθεση των μικροοργανισμών που ζουν στο δέρμα και στο εσωτερικό του σώματος - έχει μεγάλη σχέση με την ανάπτυξη τροφικών αλλεργιών. Και τα παιδιά που εκτίθενται σε περισσότερα μικρόβια από νωρίς έχουν στην πραγματικότητα λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν δια βίου τροφικές αλλεργίες. Οι προστατευτικοί παράγοντες περιλαμβάνουν το να μεγαλώνεις με μεγαλύτερα αδέρφια ή ακόμα και με κατοικίδια, λένε οι ερευνητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
1 / position1: 700 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb