THINK

Στην Οκλαχόμα απαγορεύεται η άμβλωση, τι περιμένει τις Αμερικανίδες σε όλη τη χώρα;

Διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών νόμων
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Στην Οκλαχόμα απαγορεύεται η άμβλωση, τι περιμένει τις Αμερικανίδες σε όλη τη χώρα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης στην Οκλαχόμα, στον αμερικανικό Νότο, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε τον κατάπτυστο νόμο που απαγορεύει την άμβλωση έπειτα από την έκτη εβδομάδα της κύησης.

Πρόκειται για έναν από τους πιο περιοριστικούς νόμους της άμβλωσης στις ΗΠΑ, την ώρα που το Ανώτατο Δικαστήριο, όπου πλέον οι συντηρητικοί διαθέτουν απόλυτη πλειοψηφία, ετοιμάζεται να καταργήσει το δικαίωμα αυτό σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Με άμεση ισχύ

«Εκπροσωπώ το σύνολο των τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων της Οκλαχόμα που θέλουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία να προστατεύονται τα αγέννητα παιδιά», ανέφερε μέσω Twitter ο Κέβιν Στιτ, ανακοινώνοντας πως υπέγραψε τον νόμο, ο οποίος εγκρίθηκε από το πολιτειακό κοινοβούλιο την περασμένη Πέμπτη.

Το Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει ανατροπή της απόφασης που νομιμοποιεί τη διακοπή κύησης.

Η ισχύς του νομοθετήματος είναι άμεση. Κατά μεγάλο μέρος του, είναι βασισμένο σε αυτό που τέθηκε σε ισχύ το 2021 στο γειτονικό Τέξας.  Το βράδυ της Δευτέρας, η διαρροή στον Τύπο προσχεδίου γνωμοδότησης του Ανωτάτου Δικαστηρίου αποκάλυψε πως το κορυφαίο όργανο της αμερικανικής Δικαιοσύνης ετοιμάζεται να δώσει εκ νέου στις πολιτείες την εξουσία να εγκρίνουν, ή όχι, τις επεμβάσεις αυτής της φύσης, σχεδόν 50 χρόνια αφού νομιμοποιήθηκαν σε ομοσπονδιακή κλίμακα.

Η ισχύς του νομοθετήματος είναι άμεση. Κατά μεγάλο μέρος του, είναι βασισμένο σε αυτό που τέθηκε σε ισχύ το 2021 στο γειτονικό Τέξας.

Το βράδυ της Δευτέρας, η διαρροή στον Τύπο προσχεδίου γνωμοδότησης του Ανωτάτου Δικαστηρίου αποκάλυψε πως το κορυφαίο όργανο της αμερικανικής Δικαιοσύνης ετοιμάζεται να δώσει εκ νέου στις πολιτείες την εξουσία να εγκρίνουν, ή όχι, τις επεμβάσεις αυτής της φύσης, σχεδόν 50 χρόνια αφού νομιμοποιήθηκαν σε ομοσπονδιακή κλίμακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
3 / position1: 1466 / position2: 2073
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb