ΜΑΛΛΙΑ

Έλαιο Καρότου: μήπως το χρειάζεσαι για να μακρύνεις τα μαλλιά σου;

Δες τα οφέλη που μπορεί να σου προσφέρει
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Έλαιο Καρότου: μήπως το χρειάζεσαι για να μακρύνεις τα μαλλιά σου;
@cloudnineoz

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δες γιατί το έλαιο καρότου ίσως σου χρειάζεται για να αποκτήσεις μακριά μαλλιά.

Οι συνταγές για να μακρύνεις πιο εύκολα τα μαλλιά σου είναι αρκετές. Σαμπουάν, έλαια μαλλιών, συνταγές με άλλα φυσικά συστατικά, είναι μερικά από αυτά που υπόσχονται σε βοηθήσουν. Ένα συστατικό, που ωστόσο, δεν είναι τόσο δημοφιλές, είναι το καρότο.

Όταν σκέφτεσαι το καρότο, σίγουρα πέρα από τη διατροφή, μπορεί να σου έρθει στο μυαλό και το μαύρισμα. Πολλά λάδια σώματος περιέχουν εκχύλισμα καρότου. Κι όμως, υπάρχει ακόμα μια beauty χρήση του και προορίζεται για τα μαλλιά. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Glowhite Cosmetics Ind (@glowhitecosmetics)

Πως βοηθάει το έλαιο καρότου τα μαλλιά μας

Είναι, άραγε το έλαιο καρότου το μυστικό για μακριά μαλλιά; Το καροτέλαιο προέρχεται από τις ρίζες ή τους σπόρους του καρότου, όταν ενσωματώνονται σε ένα έλαιο όπως αυτό της ελιάς ή της καρύδας. Χρησιμοποιείται κυρίως στην Αφρική και την Ασία. Φαίνεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, να εμποδίζει τα βακτήρια που αναπτύσσονται στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά βοηθά και στη μείωση της πιτυρίδας. 

Ακόμη, μπορεί να έχει προστατευτική επίδραση από βλάβες από εξωτερικούς παράγοντες,  όπως οι ακτίνες UV και η περιβαλλοντική ρύπανση. Επιπλέον, τα συστατικά του καρότου βοηθούν πολύ τα μαλλιά μας, καθώς φαίνεται ότι τονώνουν τους θύλακες των τριχών, ενώ αποτρέπουν την τριχόπτωση και τις σπασμένες άκρες. Επιπλέον, ενυδατώνει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Αν τα μαλλιά σου είναι αδύναμα και σπάνε, θα δεις αποτελέσματα αν το ενσωματώσεις στη ρουτίνα σου.

Ωστόσο, τονίζουν ότι πρέπει να μην το χρησιμοποιούμε σε κάποιες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, αν τα μαλλιά σου είναι ανοιχτόχρωμα, ξανθά για παράδειγμα, ενδέχεται να αλλοιωθεί το χρώμα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το τριχωτό της κεφαλής. Επιπλέον, καλό είναι να χρησιμοποιείται μόνο μια με δύο φορές την εβδομάδα και να αποφεύγεται σε περιπτώσεις αλλεργιών και ερεθισμών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb