ΜΑΛΛΙΑ

Ίσως δεν ξέρεις ότι αυτή σου η συνήθεια καταστρέφει τα μαλλιά σου

Μια απλή συνήθεια που πρέπει να ξανασκεφτείς
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Ίσως δεν ξέρεις ότι αυτή σου η συνήθεια καταστρέφει τα μαλλιά σου
Masha Raymers / Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν έχεις αδύναμες άκρες και ουρές, θα πρέπει να σκεφτείς ξανά τις συνήθειές σου.

Υπάρχουν κάποιες απλές καθημερινές συνήθειες, που μπορεί να καταστρέφουν τα μαλλιά σου. Είτε πρόκειται για υπερβολικό βούρτσισμα, είτε για θερμότητα, είτε διαδικασίες όπως το ντεκαπάζ, η υγεία των μαλλιών σου επηρεάζεται. 

Όταν παρατηρείς ότι οι άκρες των μαλλιών σου διαχωρίζονται και σπάνε, τότε σίγουρα πρέπει να αλλάξεις τη ρουτίνα φροντίδας των μαλλιών σου. Αρχικά, καλό είναι να επισκέπτεσαι συχνά το κομμωτήριο και να επενδύσεις στα κατάλληλα προϊόντα που θα δυναμώσουν την τρίχα σου.

Αυτή η συνήθεια καταστρέφει τα μαλλιά σου

Ωστόσο, υπάρχει μια συνήθεια που ίσως δεν έχεις καταλάβει ότι καταστρέφει τα μαλλιά σου. Πρόκειται για το συχνό λούσιμο. Μπορεί να νομίζεις ότι στην πραγματικότητα, το συχνό λούσιμο κάνει καλό στα μαλλιά σου. Όμως, αντιθέτως, δημιουργεί αδύναμες άκρες που σπάνε. Τα βρεγμένα μαλλιά, σπάνε πολύ πιο εύκολα, οπότε όσο συχνότερα βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση, τόσο συχνότερα σπάνε. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Davines North America (@davinesnorthamerica)

Επιπλέον, το λούσιμο αλλά και το στέγνωμα των μαλλιών, επηρεάζει το τριχωτό της κεφαλής και τα έλαια που παράγει. Τα έλαια, βοηθούν το κεφάλι μας και έτσι, δεν εμφανίζεται τόσο συχνά πιτυρίδα. 

Τι πρέπει να κάνεις με το λούσιμο

Ακόμα και αν ασκείσαι καθημερινά, δεν χρειάζεται να λούζεσαι και καθημερινά, σύμφωνα με τη γνώμη δερματολόγων. Αντιθέτως, μπορείς στο ενδιάμεσο του λουσίματος να χρησιμοποιήσεις dry shampoo και να ενυδατώνεις τις άκρες με έλαιο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb