SKIN CARE

Αυτό το συστατικό απαγορεύτηκε για το δέρμα κι όμως τώρα κάνει comeback

Πλέον υπάρχει σε προϊόντα ομορφιάς
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Αυτό το συστατικό απαγορεύτηκε για το δέρμα κι όμως τώρα κάνει comeback
@dirtyboysgetclean

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα συστατικό που είχε απαγορευτεί, επιστρέφει ξανά.

Πολλές φορές, ενδεχομένως να έχεις παρατηρήσει ότι κάποια αγαπημένα σου καλλυντικά σταματούν την κυκλοφορία τους, ή παρουσιάζονται με ανανεωμένη σύνθεση. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή δεν έχουν τις αναμενόμενες πωλήσεις, ή μπορεί να περιέχουν κάποιο συστατικό -ή και περισσότερα- που απαγορεύονται για λόγους υγείας.

Όταν σε μια χώρα απαγορεύεται κάποιο συστατικό, που σύμφωνα με έρευνες είναι επιβλαβές, τα brands πρέπει να το αφαιρέσουν από τη σύνθεση των προϊόντων. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι σε μια άλλη χώρα συμβαίνει το ίδιο. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον Guardian, ο αριθμός των απαγορευμένων συστατικών στην Ευρωπαϊκή ένωση ανέρχεται στα 1.300, ενώ στις ΗΠΑ, στα 11. 

Παλαιότερα, ένα συστατικό που είχε απασχολήσει τις εταιρείες ήταν ηπροπυλενογλυκόλη (propylene glycol). Ωστόσο, σύμφωνα με τον οργανισμό FDA, έχει αναγνωριστεί ως “γενικά ασφαλές”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Matt (@dirtyboysgetclean)

Τι είναι η Προπυλενογλυκόλη;

Σύμφωνα με το Healthline, η προπυλενογλυκόλη, είναι μια υγρή ουσία, με πιο παχύρευστη σύνθεση από το νερό. Πρόκειται για μια άοσμη και άγευστη ουσία, που λόγω αυτών των χαρακτηριστικών, θεωρείται κατάλληλη για την αραίωση άλλων υγρών που έχουν έντονη γεύση. Αρχικά, παραγόταν από προϊόντα πετρελαίου, αλλά τώρα μπορούμε να βρούμε τη συνθετική μορφή της από ζαχαροκάλαμο, φυτικά έλαια και καλαμπόκι.

Αυτή η σημερινή μορφή της, είναι πιο ασφαλής. Την βρίσκουμε συχνά μέσα στις οδοντόκρεμες και σε καλλυντικά. Σχετικά με τα προϊόντα ομορφιάς, δημιουργείται μια σύνθεση ειδικά για αυτά. Μάλιστα, έχει πολλά οφέλη, αρκεί να μην προορίζεται για ευαίσθητες επιδερμίδες. Σύμφωνα με τo Byrdie, προσελκύει και συγκρατεί την υγρασία στην επιδερμίδα, γεγονός που το κλανει ιδανικό για την ενυδάτωση. 

Ωστόσο, αν και πλέον δεν πρόκειται για απαγορευμένo συστατικό, η προπυλενογλυκόλη, ενδέχεται να προκαλέσει ερεθισμούς σε ευαίσθητη ή αλλεργική επιδερμίδα. Οπότε, αν είσαι σε αυτές τις κατηγορίες θα πρέπει να ελέγχεις τα συστατικά των καλλυντικών σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Skin care Πριν 139 εβδομάδες
Τι κοινό έχει η Meghan Markle με τη Miley Cyrus; Ένα tech beauty προϊόν
Μάθαμε ποιο beauty gadget δεν αποχωρίζονται
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb