ΜΑΛΛΙΑ

Πώς οι βαφές των μαλλιών επηρεάζουν τη λεπτή αλλά και τη χοντρή τρίχα;

Μήπως πρέπει να προσέξεις;
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Πώς οι βαφές των μαλλιών επηρεάζουν τη λεπτή αλλά και τη χοντρή τρίχα;
Alexander KrivitskiyPexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι βαφές μαλλιών επηρεάζουν στ’αλήθεια την τρίχα;

Είτε βάφεις τα μαλλιά σου για να τους δώσεις άλλη εικόνα, είτε για να καλύψεις τις λευκές τρίχες, η διαδικασία είναι η ίδια. Περνάς ώρες στο κομμωτήριο ή στο σπίτι, χρησιμοποιείς βαφές μαλλιών και πολλές φορές το επαναλαμβάνεις και συχνά.

Πως επηρεάζει η βαφή μαλλιών την τρίχα;

Η αλήθεια είναι ότι η βαφή επηρεάζει αρκετά την τρίχα. Αρχικά, πρόκειται για κάτι κατασκευασμένο με χημικά ή και με πιο φυσικά συστατικά. Υπάρχουν προσωρινές, μόνιμες, αλλά και ημιμόνιμες βαφές μαλλιών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όλες αλλάζουν τον άξονα της τρίχας. Η τρίχα αποτελείται και από πρωτεΐνη, γεγονός που σημαίνει ότι αλλάζει αυτή η σύνθεσή της. Για παράδειγμα, μπορεί τα μαλλιά μας να χάσουν το πάχος τους και να γίνουν πιο αδύναμα, ξηρά ή και να φριζάρουν.

Ωστόσο, δεν επηρεάζεται μόνο η λεπτή τρίχα από την διαδικασία. Το ίδιο ισχύει και για την πιο χοντρή τρίχα. Μπορεί επίσης να γίνει αδύναμη και να σπάει πιο εύκολα. Επιπλέον, υπάρχει πιθανότητα τριχόπτωσης, ή και δερματικά προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής όπως κοκκινίλες ή κνησμός. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mara Campos (@maracamposoficial)

Σύμφωνα με τους Dermatology Times, η βαφή δεν εμποδίζει την ανάπτυξη των μαλλιών, ούτε επηρεάζει τις ρίζες των τριχών στο κεφάλι μας, αλλά βλάπτει τα μαλλιά που έρχονται σε επαφή με αυτήν. Για να βελτιωθεί η κατάσταση, οι ειδικοί προτείνουν να τα περιποιούμαστε ακόμα περισσότερο. Τα προϊόντα κατάλληλα για βαμμένα μαλλιά, όπως και οι μάσκες εντατικής θρέψης και ενυδάτωσης, θα τα βοηθήσουν αρκετά. 

Αν δεις ότι οι άκρες είναι πολύ λεπτές ή κατεστραμμένες, τότε σίγουρα πρέπει να τα κουρέψεις. Γενικότερα, όταν βάφεις τα μαλλιά σου, καλό είναι να κάνεις και πιο συχνά θεραπείες στο κομμωτήριο, αλλά να μην αμελείς και το κούρεμά σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Μαλλιά Πριν 108 εβδομάδες
H Kim Kardashian υιοθετεί την πιο hot τάση στα μαλλιά στην καμπάνια της
Το big hit του καλοκαιριού
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb