ΝΥΧΙΑ

Πόσο επικίνδυνο είναι να εισπνέεις τα προϊόντα αφαίρεσης μανικιούρ;

Ίσως πρέπει να ξανασκεφτείς την χρήση τους
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Πόσο επικίνδυνο είναι να εισπνέεις τα προϊόντα αφαίρεσης μανικιούρ;
@shellac_cnd_croatia

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα προϊόντα αφαίρεσης μανικιούρ ίσως είναι πιο επικίνδυνα απ’ όσο νόμιζες.

Αν αγαπάς το μανικιούρ και είσαι από εκείνες που επισκέπτονται συχνά το nail salon, τότε πρέπει να μάθεις περισσότερα. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση των βερνικιών, λειτουργούν διασπώντας τα. Περιέχουν διαλύτες, όπως είναι η ακετόνη (το ασετόν) και ο οξικός αιθυλεστέρας. 

Ωστόσο, ακόμα κι αν είναι πολύ αποτελεσματικό, το ασετόν, μπορεί να είναι ταυτόχρονα και πολύ σκληρό με τα νύχια μας. Πολλές φορές, παρατηρούμε ότι αφυδατώνει τα νύχια και ξηραίνει και το δέρμα γύρω τους. Τα προϊόντα χωρίς ασετόν, όμως, δεν είναι τόσο αποτελεσματικά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Style Patisserie (@style.patisserie)

Είναι τα προϊόντα αφαίρεσης βερνικιού τόσο επικίνδυνα;

Εκτός από την ξηρότητα και την αφυδάτωση που προκαλούν, υπάρχουν και άλλα ζητήματα. Για παράδειγμα, αναφερόμαστε στην εισπνοή τους. Αν τα χρησιμοποιείς τακτικά, τα εισπνέεις και συχνά. Αν είσαι nail artist, ή δουλεύεις σε κομμωτήριο, τότε έχεις συνηθίσει, να είσαι σε ένα περιβάλλον που μυρίζει χημικές ουσίες. Σε περίπτωση που δεν αερίζεται καλά ο χώρος, το πρόβλημα εντείνεται. 

Σύμφωνα με το Medical News Today, το ασετόν περιέχει χημικές ουσίες που μπορούν να βλάψουν τον εγκέφαλο, το νευρικό σύστημα και τα νεφρά. Επίσης, η έκθεση του στα μάτια, μπορεί να τους κάνει πολύ κακό. Η εισπνοή, μπορεί να προκαλέσει ζάλη, βήχα, ίσως και απόλεια συνείδησης, σύμφωνα με το Bee Neutrals.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΤα νύχια της JLO θα σου δώσουν έμπνευση για bridal manicure ΦΕΒ 20, 2022

Επομένως, καλό είναι να αποφεύγεις την τόσο συχνή χρήση ξεβαφτικών με ασετόν, όσο αυτό είναι δυνατόν και να προτιμάς αυτά που είναι aceton-free.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Νύχια Πριν 114 εβδομάδες
Τα νύχια της JLO θα σου δώσουν έμπνευση για bridal manicure
Ένα διαφορετικό μανικιούρ που θα ταίριαζε άψογα σε μια νύφη
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb