ΥΓΕΙΑ

Διάβασε αυτό πριν κάνεις το πρώτο σου tattoo

Ένας μίνι οδηγός με βασικές γνώσεις για σένα που θέλεις να κάνεις τατουάζ
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Διάβασε αυτό πριν κάνεις το πρώτο σου tattoo
Φωτογραφία από τον χρήστη ShotPot στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το να κάνεις το πρώτο σου τατουάζ είναι ταυτόχρονα τρομακτικό και συναρπαστικό, και πιθανότατα έχεις ήδη ένα εκατομμύριο ερωτήσεις στο μυαλό σου. Πόσο θα πονέσει; Πώς ξέρεις εάν ένα στούντιο είναι ασφαλές; Πόσο θα κοστίσει; Πριν βάλεις οτιδήποτε μόνιμα στο σώμα σου, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι έχουν απαντηθεί όλες οι ερωτήσεις σου.

Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με το μέγεθος του σχεδίου

Τα στούντιο τατουάζ προσαρμόζουν τις τιμές με βάση το μέγεθος και το στυλ του τατουάζ που θέλεις να κάνεις. Είναι καλή ιδέα να τηλεφωνήσεις και να ζητήσεις μια εκτίμηση πριν πας από εκεί, αν και αυτή η τιμή μπορεί να αλλάξει ελαφρώς μόλις βγει το σχέδιο. Εάν μπορείς, φέρε κάποιον που έχει κάνει τατουάζ στο παρελθόν για να σε βοηθήσει να διαπραγματευτείς την ιτμή ή να κάνεις έρευνα σχετικά με τις τιμές για να βεβαιωθείς ότι δεν θα σε ξεγελάσουν.

Μπορεί να είσται αλλεργική στο μελάνι για τατουάζ

Μπορεί να προκύψουν αλλεργίες από το μελάνι και αλλεργικές αντιδράσεις στη διαδικασία προετοιμασίας και της μετέπειτα φροντίδας. 

Ακολούθησε τον καλλιτέχνη που σκέφτεσαι να σου κάνει το τατουάζ στο Instagram

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφού διαλέξεις το στούντιο που θα κάνεις το τατουάζ σου, δες τη δουλειά των καλλιτεχνών του στο Instagram και αποφασίστε με ποιον θέλεις να συνεργαστείς. Διαφορετικοί καλλιτέχνες ειδικεύονται σε διαφορετικά στυλ τατουάζ – μερικοί είναι υπέροχοι με το χρώμα, άλλοι με πορτρέτα ή πιο λεπτά σχέδια. Μην ξεχάσεις να διαβάσετε τα σχόλια για να δεις τι πιστεύουν οι πελάτες τους.

Ο τρόπος που φαίνεται το σχέδιο στο σκίτσο είναι το πως θα φαίνεται στο δέρμα σου

Ο καλλιτέχνης θα σχεδιάσει το περίγραμμα του τατουάζ σου προτού το κάνει πάνω σου, οπότε φρόντισε να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική όταν επιλέγεις το σχέδιο, γιατί θα πάει απευθείας στο σώμα σου και ο καλλιτέχνης θα το χρησιμοποιήσει ως ίχνος για το τελικό τατουάζ. Να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική στην ορθογραφία και μην φοβάσαι να μιλήσεις για τυχόν αλλαγές που θέλεις. Θυμήσου: αυτό θα είναι για πάντα.

Αν ο καλλιτέχνης σε κάνει να νιώθεις άβολα, φύγε

Εάν γίνεται αυθάδεις όταν του ζητάς να προσαρμόσει το σχέδιο, φύγε. Αν ντροπιάσει την ιδέα σου για τατουάζ, φύγε. Εάν γενικά σε κάνουν να νιώθεις περίεργα ή άβολα, φύγε. Το να κάνεις το πρώτο σου τατουάζ είναι τρομακτικό και δεν πρέπει να σου προσθέτουν νεύρα ή να σε κάνουν να νιώθεις άσχημα.

Τα μεγαλύτερα τατουάζ μπορεί να χρειαστούν περισσότερες από μία συνεδρίες για να ολοκληρωθούν

Τα μεγαλύτερα σχέδια ή αυτά με πολύ χρώμα μπορεί να χρειαστούν πολλές συνεδρίες για να ολοκληρωθούν, επομένως το τατουάζ σου μπορεί να μην είναι πλήρες μετά την πρώτη σου επίσκεψη στο στούντιο. Ένα μεγαλύτερο σχέδιο με πολλές λεπτομέρειες ή χρώματα μπορεί να χρειαστεί δύο συνεδρίες, ενώ ένα ολόκληρο μανίκι μπορεί να χρειαστεί μήνες (και εκατοντάδες έως χιλιάδες ευρώ) για να ολοκληρωθεί. Από την άλλη πλευρά, ένα απλό τατουάζ, όπως ένα μικρό μαύρο αστέρι, θα πρέπει να διαρκέσει μόνο περίπου 5 λεπτά. Εάν θέλεις μια καλύτερη ιδέα για το χρονοδιάγραμμα, ζήτησε από τον καλλιτέχνη σου να σου δώσει μια εκτίμηση για το χρόνο που θα χρειαστεί για να ολοκληρώσετε το σχέδιο.

Ο πόνος εξαρτάται από το μέρος που κάνεις το τατουάζ

Η ανοχή στον πόνο διαφέρει για κάθε άτομο, αλλά γενικά, τα τατουάζ που τοποθετούνται ακριβώς πάνω από τα οστά τείνουν να πονούν περισσότερο. Ένα τατουάζ στο πόδι ή στα πλευρά σου μπορεί να είναι 8 σε μια κλίμακα από το 1 έως το 10, ενώ ένα τατουάζ στο δικέφαλο μπορεί να είναι μόνο ένα 4. Και φυσικά, όσο μεγαλύτερο είναι το τατουάζ, τόσο περισσότερο θα πονάς.

Μην το κάνεις πριν από τις διακοπές σου στην παραλία

Τα τατουάζ χρειάζονται τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να επουλωθούν, επομένως δεν θα μπορείς να κολυμπήσεις (τα χημικά της πισίνας και τα βακτήρια της θάλασσας είναι κακά για την αποθεραπεία του) ή να κάνεις ηλιοθεραπεία, εάν το κάνεις ακριβώς πριν από τις καλοκαιρινές σου διακοπές. Το καλύτερο στοίχημά σου: Απλώς περιμένε μέχρι να φτάσεις στο σπίτι και βεβαιώσου ότι θα μείνεις μακριά από τον ήλιο, τη θάλασσα ή την πισίνα, για τουλάχιστον δύο εβδομάδες αφού κάνει τατουάζ.

Ίσως να μην μπορείς να κάνεις το ακριβές τατουάζ που θέλεις

Εάν θέλεις να κάνεις έναν στίχο με μια πολύ μικρή γραμματοσειρά, ο καλλιτέχνης σου μπορεί να αρνηθεί και μάλιστα, για καλό λόγο. Εάν μια γραμματοσειρά είναι πολύ μικρή, μπορεί να με την πάροδο του χρόνου να μετατραπεί σε μουντζούρα. Αντίθετα, ο καλλιτέχνης μπορεί να σου ζητήσει να συμβιβαστείς με μια ελαφρώς μεγαλύτερη γραμματοσειρά. Θυμήσου: Ο καλλιτέχνης είναι επαγγελματίας, οπότε αν έχει κάποια σοβαρά θέματα για το σχέδιο σου, άκουσε τα.

Θα νιώθεις φαγούρα μετά

Μετά από περίπου μία εβδομάδα (μερικές φορές νωρίτερα) τα νέα τατουάζ θα αρχίσουν να έχουν μια ήπια φαγούρα, αλλά ό,τι κι αν νιώσεις, ΜΗΝ το ξύσεις. Τα νύχια σου μπορεί να ξεφλουδίσουν το μελάνι, αφήνοντας σημεία του δέρματος χωρίς κενά στο τατουάζ σου. (Όμως, εάν ξύσεις κατά λάθος λίγο την περιοχή, ο καλλιτέχνης σου μπορεί να το διορθώσει εύκολα με ένα άγγιγμα.)  Αντ 'αυτού, μπορείς να χτυπίσεις απαλά το τατουάζ σου με καθαρό χέρι για ανακούφιση. Επίσης να χρησιμοποιήσεις μια κρέμα κορτιζόνης για να απομακρύνεις τη φαγούρα με ασφάλεια. Εάν ο κνησμός γίνει αφόρητος ή το τατουάζ σου βγάλει εξανθήματα, πήγαινε σε έναν δερματολόγο το συντομότερο δυνατόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
10 / position1: 417 / position2: 1184
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb