THINK

Olena Zelenska: Ποια είναι η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας

H σύζυγος του Προέδρου Zelensky
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Olena Zelenska: Ποια είναι η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια ταλαντούχα σεναριογράφος, που το 2019 έγινε Πρώτη Κυρία. Εχει υπερασπιστεί κοινωνικούς και ανθρωπιστικούς σκοπούς – και τώρα, δείχνει γενναιότητα και της ανθεκτικότητα, καθώς στέκεται στο πλευρό του συζύγου της στην παγκόσμια σκηνή όταν έχει πραγματικά σημασία

Κατά τη διάρκεια αυτής της συγκλονιστικής αναταραχής στην Ουκρανία, ο φακός του κόσμου έχει κάνει φόκους σε συγκεκριμένα ένα άτομο. Αυτό το πρόσωπο είναι: ο Πρόεδρος, ο ηγέτης της χώρας.

Ένας πρώην κωμικός που έχει δυναμώσει με έναν αληθινό πολιτικό τρόπο για να πολεμήσει και να υπερασπιστεί το σπίτι του από τους Ρώσους. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

Ποια είναι όμως η σύζυγός του, και από προεπιλογή, η πρώτη κυρία της Ουκρανίας;

Είναι η Olena Zelenska, 44 ετών, σεναριογράφος και κάποτε συμμαθήτρια του Zelensky. Ενώ φέρεται να ήταν κάποτε αντίθετη στις πολιτικές του φιλοδοξίες, τώρα  που έχει ιδιαίτερη σημασία– είναι στο πλευρό του, ως ο πιο στενός και σταθερός σύμμαχός του, κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, λίγες ώρες μετά την εισβολή της Ρωσίας, έστειλε ένα συγκινητικό μήνυμα προς τον ουκρανικό λαό μέσω του λογαριασμού της στο Instagram. «Αγαπημένε μου λαέ! Ουκρανοί! Σας βλέπω όλους εσάς σήμερα. Βλέπω τον καθένα από εσάς στην τηλεόραση, στους δρόμους, στο διαδίκτυο. Βλέπω τις αναρτήσεις σας και τα βίντεο που ανεβάζετε. Και ξέρετε κάτι; Είστε υπέροχοι! Είμαι περήφανη που ζω μαζί σας στην ίδια χώρα! Λένε πως οι πολλοί άνθρωποι είναι ένα πλήθος. Αυτό δεν ισχύει για εσάς. Επειδή οι πολλοί Ουκρανοί δεν είναι πλήθη. Είναι στρατός! Και σήμερα δεν θα έχω πανικό και δάκρυα. Θα είμαι ήρεμη και γεμάτη αυτοπεποίθηση. Τα παιδιά μου με κοιτάζουν στα μάτια. Θα σταθώ δίπλα τους. Και στο πλευρό του συζύγου μου. Και μαζί σας! Σας αγαπώ! Αγαπώ την Ουκρανία».

Ευρέως δημοφιλής, η Zelenska, της οποίας τα αγγλικά είναι άψογα, θεωρείται μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ουκρανία λόγω του ότι δεν είναι απλώς ο τίτλος της δουλειάς της.

Μια δυναμική γυναίκα που, τον Δεκέμβριο του 2019, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στο τρίτο Συνέδριο Γυναικών της Ουκρανίας, η Zelenska ξεκίνησε την ένταξη της Ουκρανίας στη διεθνή πρωτοβουλία της G7 για την ισότητα των φύλων, την εταιρική σχέση Biarritz.

Έπειτα, εργάζεται σκληρά επάνω στην παιδεία και συγκεκριμένα στην αλλαγή του σχολικού συστήματος διατροφής, ενώ ξεκίνησε μια σπουδαία πρωτοβουλία για τη διάδοση της ουκρανικής γλώσσας σε όλο τον κόσμο - παράλληλα έκανε εκστρατεία για μια κοινωνία χωρίς φραγμούς.

Η Zelenska – της οποίας το πατρικό όνομα είναι Kiyashko – ξεκίνησε αρχικά μια καριέρα στην αρχιτεκτονική, σπουδάζοντας στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Kryvyi Rih, πριν αλλάξει την ειδικότητά της στη συγγραφή.

Στο πανεπιστήμιο γνώρισε τον άντρα της (παρόλο που είχαν φοιτήσει και στο ίδιο σχολείο και είχαν κοινούς φίλους), κι εκείνος ήταν εκκολαπτόμενος κωμικός και φοιτητής νομικής.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

Όταν ο Zelensky εξέφρασε για πρώτη φορά σχέδια να στραφεί στην πολιτική, η Zelenska φέρεται να ήταν «επιθετικά αντίθετη» έχοντας ζήσει μια ζωή, πριν από εκείνο το σημείο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Έχει δηλώσει «Προτιμώ να μένω στα παρασκήνια. Ο άντρας μου είναι πάντα στο προσκήνιο, ενώ εγώ νιώθω πιο άνετα στη σκιά. Δεν είμαι η ζωή του πάρτι, δεν μου αρέσει να λέω ανέκδοτα. Δεν είναι στον χαρακτήρα μου. Βρήκα όμως λόγους για τον εαυτό μου υπέρ της δημοσιότητας. Ένα από αυτά είναι η ευκαιρία να προσελκύσει την προσοχή του κόσμου σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
9 / position1: 463 / position2: 2957
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb