ΝΥΧΙΑ

Ποια είναι τα συστατικά που θα σου χαρίσουν πιο υγιή και δυνατά νύχια;

Ποια είναι τα βασικά συστατικά και τι κάνει το καθένα;
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Ποια είναι τα συστατικά που θα σου χαρίσουν πιο υγιή και δυνατά νύχια;
Element5 Digital / Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υγεία των νυχιών, αποτελεί σημαντικό ζήτημα για όλες μας. 

Αναζητούμε τις θεραπείες, κλείνουμε ραντεβού για μανικιούρ, αγοράζουμε τα προϊόντα που χρειαζόμαστε. Ωστόσο, υπάρχουν και αρκετά συμπληρώματα διατροφής και συστατικά που βοηθούν στην υγρία των νυχιών αν τα ενσωματώσουμε στην καθημερινότητά μας.

Για να καταλάβεις τι ακριβώς χρειάζεσαι, θα πρέπει να εξετάσεις τις ανάγκες τους. Να δεις για παράδειγμα σπάνε, ή δε μακραίνουν και να αρχίσεις να καταναλώνεις συγκεκριμένα συστατικά που θα πετύχεις το αποτέλεσμα που θες.

Ποια είναι τα συστατικά και τι κάνουν;

Βιοτίνη

Σύμφωνα με το Healthline, η βιοτίνη είναι το κύριο συστατικό που πρέπει να λαμβάνουμε ώστε να μακραίνουν τα νύχια μας πιο γρήγορα. Το ίδιο ισχύει, σύμφωνα με τους ειδικούς και για τα μαλλιά. Μπορείς να την βάλεις στη διατροφή σου, καθώς υπάρχει σε πολλές τροφές όπως στη μπανάνα, τον σολωμό, τον τόνο, τα αυγά, τα αμύγδαλα και άλλα. Επιπλέον, υπάρχουν και συμπληρώματα διατροφής που μπορείς να πάρεις για ορισμένο χρονικό διάστημα. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Smoothie & Weightloss 🍓🍉🍍🥰 (@recipes.smoothie)

Μαγνήσιο 

Το μαγνήσιο βοηθά στην κυτταρική επούλωση και κατ’ επέκταση στην υγεία των νυχιών. Αν η υφή τους δεν είναι καλή, ξεφλουδίζουν και είναι αδύναμα, τότε σίγουρα θα σε βοηθήσει. Επιπλέον, το μαγνήσιο βοηθά και σε σχέση με το stress, τους πονοκεφάλους και χρειάζεται για όλο το σώμα. Μπορείς να το βρεις σε πολλές τροφές όπως τα αμύγδαλα, το σπανάκι, το αβοκάντο, το γιαούρτι και πολλά άλλα. Επιπλέον, στο εμπόριο κυκλοφορεί και σε συμπλήρωμα διατροφής.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mykore Essentials (@mykoreessentials)

Πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη συμβάλλει στη διατήρηση των δυνατών νυχιών. Αφού μεγαλώσουν και είναι υγιή, πρέπει να παραμείνουν και δυνατά. Όπως γνωρίζεις, η πρωτεΐνη είναι πολύ εύκολο να μπει και να παραμείνει στην καθημερινή σου διατροφή, αφού θα την βρεις στο κρέας, τα αυγά, το ψάρι, τα φασόλια, τα γαλακτοκομικά,την κινόα και άλλα πολλά. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Training|Diet|Health (@healthy.moron)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Νύχια Πριν 114 εβδομάδες
Τα νύχια της JLO θα σου δώσουν έμπνευση για bridal manicure
Ένα διαφορετικό μανικιούρ που θα ταίριαζε άψογα σε μια νύφη
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb