MAKEUP

Πόσο ασφαλής είναι τελικά η κόλλα για τις βλεφαρίδες;

Αξίζει να χρησιμοποιείς ψεύτικες βλεφαρίδες;
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Πόσο ασφαλής είναι τελικά η κόλλα για τις βλεφαρίδες;
TUBARONES PHOTOGRAPHY /Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για ένα πιο grande και εντυπωσιακό μακιγιάζ, μπορεί να θέλεις τις ψεύτικες βλεφαρίδες. Μήπως η κόλλα που χρησιμοποιείς, δεν είναι και τόσο αθώα;

Σε πολλές περιστάσεις, όπως γάμους, εξόδους και γενικότερα όταν θέλεις να κάνεις ένα εντυπωσιακό μακιγιάζ, οι βλεφαρίδες ταιριάζουν και δίνουν το κάτι παραπάνω. Ωστόσο, αν πραγματικά τις χρησιμοποιείς συχνά και μάλιστα τις βάζεις μόνη σου, θα πρέπει να γνωρίζεις κάποιους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση τους.

Γιατί η κόλλα για βλεφαρίδες μπορεί να είναι επικίνδυνη;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κόλλα που χρησιμοποιείται για να κολλήσουμε προσωρινά τις βλεφαρίδες, περιέχει κυανοακρυλικό, το ίδιο συστατικό που βρίσκουμε στην Super Glue. Είναι τόσο ασφαλές να χρησιμοποιούμε μια τέτοια κόλλα στα μάτια μας; Έρευνες έχουν δείξει ότι οι εν λόγω κόλλες μπορεί να προκαλέσουν πολλά προβλήματα υγείας, από κοκκινίλες στα μάτια, μέχρι σοβαρές μολύνσεις αν χρησιμοποιούνται συνεχώς. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝙰𝚛𝚝 𝚌𝚛𝚎𝚊𝚝𝚘𝚛✨ (@k_chalkia)

Αυτές οι κόλλες, συνήθως περιέχουν συνήθως διαλύτες και υδροξείδιο του αμμωνίου. Ορισμένες, επίσης, περιέχουν συστατικά όπως αιθέρες γλυκόλης, αλκοόλ και άλλα, μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος και των ματιών. 

Σύμφωνα με το Κέντρο Δηλητηριάσεων του Μισούρι, οι παρενέργειες που ενδέχεται να προκληθούν από την χρήση τους είναι από αλλεργικές αντιδράσεις, μέχρι βλάβη στον κερατοειδή. Ο κίνδυνος ζημιάς αυξάνεται εάν η κόλλα είτε πλησιάσει πολύ τα μάτια, είτε μπει σε αυτά κατά λάθος. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PrincessLashes(™ Factory) (@princesslasheslucky)

Επομένως, καλό είναι να προσέχεις πόσο συχνά χρησιμοποιείς τις βλεφαρίδες. Για να αποφύγεις τη λάθος τοποθέτηση, καλό είναι να απευθύνεσαι σε ειδικούς για να σου τοποθετήσουν τις βλεφαρίδες, ή αν θέλεις να το κάνεις μόνη σου μπορείς να επιλέξεις τις μαγνητικές, που είναι εύκολες στην τοποθέτηση και δεν χρειάζονται κόλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb