ΜΑΛΛΙΑ

5 tips για να αποκτήσεις τα πιο υγιή μαλλιά που είχες ποτέ

Εύκολα tips που θα κάνουν την διαφορά
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
5 tips για να αποκτήσεις τα πιο υγιή μαλλιά που είχες ποτέ
@tamir_babagni

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φέτος, είναι η χρονιά που έθεσες ως έναν από τους στόχους σου να αποκτήσεις τα πιο υγιή και δυνατά μαλλιά. 

Δεν είναι δύσκολο να το πετύχεις, αλλά χρειάζεται μικρά και μεθοδικά βήματα. Πολλές συνήθειες στην καθημερινότητά σου μπορεί να αποδυναμώνουν τα μαλλιά σου και να τα βλάπτουν. Ειδικότερα οι συχνές βαφές, η κακή διατροφή, αλλά και το στρες, προκαλούν τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TolgaHair (@tolgahairlage)

Αρχικά, για να καταφέρεις να δυναμώσεις τα μαλλιά σου θα πρέπει να τρέφεσαι σωστά, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα συστατικά, τις βιταμίνες και τις πρωτεϊνες. Επιπλέον, καλό είναι (γενικότερα και για την υγεία σου), να βρεις τρόπους να ελαττώσεις το στρες, όσο αυτό είναι δυνατόν. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κάποια βασικά και σημαντικά tips, που υπόσχονται να κάνουν τη διαφορά στην υγεία των μαλλιών σου.

Tips για να αποκτήσεις τα πιο υγιή μαλλιά που είχες ποτέ:

Χρησιμοποίησε μετάξι

Κάθε φορά που πιάνεις τα μαλλιά σου, ειδικά με τα σφιχτά λαστιχάκια, σπάει η τρίχα και αποδυναμώνεται. Ξεκίνα να χρησιμοποιείς μεταξωτά scrunchies και πραγματικά θα δεις τη διαφορά. Ακόμη, όπως έχουμε ξαναπεί, αν αρχίσεις να χρησιμοποιείς μεταξωτή μαξιλαροθήκη όταν κοιμάσαι, θα σε βοηθήσει και με τα μαλλιά, αλλά και με την επιδερμίδα σου. Το μετάξι βοηθά να μη σπάνε οι τρίχες, αλλά και στις ρυτίδες και δερματικά προβλήματα. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jenn Jackson | Influencer (@thejennjackson)

Δες προσεκτικά τα συστατικά των προϊόντων

Αν δεν έχεις προσέξει τα συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιείς στα μαλλιά σου, ήρθε η ώρα να το κάνεις. Το άρωμα, τα parabens, για παράδειγμα, είναι καλό να μην υπάρχουν στο σαμπουάν και στο conditioner σου. Μπορείς να αναζητήσεις πιο clean beauty και φυσικά προϊόντα, που δεν θα βλαψουν ακόμα και το τριχωτό της κεφαλής. 

Βάλε στο πρόγραμμά σου τις μάσκες

Είτε σου αρέσουν οι σπιτικές μάσκες μαλλιών που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου, είτε αγοράζεις του εμπορίου, καλό είναι να μην τις ξεχνάς. Τι εννοούμε με αυτό; Προσπάθησε να φτιάξεις μια ρουτίνα που θα περιλαμβάνει μάσκα μαλλιών τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Τα μαλλιά σου θα γίνουν πιο λαμπερά και απαλά με τον καιρό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη A Clean Life (@acleanlifeau)

Μην ξεχνάς το hair oil

Το λάδι για τα μαλλιά είναι ένα προϊόν που κάνει θαύματα. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αφού στεγνώσεις και φορμάρεις τα μαλλιά σου, αλλά και με έναν άλλο τρόπο. Το tip που έχουμε ξαναπεί είναι να βάλεις λάδι στα μαλλιά και να περιμένεις λίγη ώρα. Μετά μπορείς να λουστείς κανονικά και να δεις τη διαφορά.

Styling χωρίς θερμότητα

Ακόμα κι αν ακούγεται δύσκολο, είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιείς συνεχώς συσκευές hair styling. Αντί για το ψαλίδι για μπούκλες, δοκίμασε τα κλασικά ρόλεϊ, ή ένα non heat curler. Ακόμα, μπορείς να κάνεις κοτσάκια ή κοτσιδάκια και να τα κρατήσεις για ένα βράδυ. Το πρωί, θα ξυπνήσεις με άλλα μαλλιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb