ΝΥΧΙΑ

Γιατί το πεντικιούρ μπορεί να βλάπτει τα πόδια σου

Δώσε προσοχή γιατί είναι πολύ σημαντικό ζήτημα
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Γιατί το πεντικιούρ μπορεί να βλάπτει τα πόδια σου
cottonbro / Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλησιάζοντας προς την άνοιξη, φτάνει ο καιρός να βγάλουμε τα πέδιλά μας σε περίοπτη θέση. 

Τι καλύτερο, λοιπόν, από ένα pedicure; Τα χρώματα της άνοιξης είναι πολλά και υπόσχονται να μας φτιάξουν την διάθεση. Είτε είσαι από τις τυχερές που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα με τα πετσάκια και τις φτέρνες, είτε από εκείνες που έχουν ανάγκη από θεραπευτικό πεντικιούρ, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κλείσεις το ραντεβού σου με το nail salon. 

Ενώ μπορείς να φτιάξεις τα νύχια σου μόνη σου, ίσως βαριέσαι, ίσως από την άλλη θέλεις και αυτήν την extra περιποίηση που εντάσσεται στο self care σου, ίσως πάλι δε μπορείς να διορθώσεις και τα προβλήματα από τα πετσάκια, που μπορεί να τους κάνεις και κακό. Έχεις σκεφτεί, ωστόσο, ότι ένα πεντικιούρ μπορεί να καταλήξει να βλάψει τα πόδια σου αρκετά και να χρειαστείς μέχρι και ιατρική φροντίδα;

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝑻𝒉𝒆 𝑩𝒆𝒂𝒖𝒕𝒚 𝑹𝒐𝒐𝒎𝒔 𝑺𝒉𝒆𝒑𝒔𝒉𝒆𝒅 (@the_beauty_rooms_shepshed)

Κι όμως, μπορεί να συμβεί δυστυχώς, αν δεν τηρούνται τα πρωτόκολλα υγείας σωστά, όπως η απολύμανση των εργαλείων. Επιπλέον, μπορεί να σου κόψουν παραπάνω από αυτό που πρέπει τα πετσάκια, ή να είναι τόσο κοντά τα νύχια και να τραυματιστείς. Έτσι, μπορεί να αναπτυχθούν βακτήρια και να προκληθούν μολύνσεις, που θα σε οδηγήσουν στον γιατρό.

Αυτό που μπορείς να κάνεις για να μην σου συμβεί, είναι να επιλέγεις το nail salon, ή την technician που εμπιστεύεσαι και να συζητάς μαζί της. Για παράδειγμα, είναι καλό να ζητάς ακριβώς αυτό που θέλεις και πόσο να σου κόψει τα νύχια και τα πετσάκια. Αν πάλι φοβάσαι και δεν θέλεις να κόψεις πολύ τα πετσάκια, να το ζητήσεις. Επιπλέον, μπορείς να έχεις τα δικά σου εργαλεία για pedicure και να τα φέρνεις όταν πηγαίνεις εκεί. Ακόμα ένα tip είναι να μην ξυρίζεις τα πόδια σου ακριβώς πριν πας, γιατί τα μικρά κοψίματα μπορεί να γίνουν εστίες βακτηρίων.

Όπως και να έχει, θα πρέπει να προσέξεις αρκετά το πως καθαρίζουν και απολυμαίνουν τα εργαλεία τα nail salons, που πρέπει να έχουν και ειδική άδεια. Καλύτερα να ψάξεις για έναν σωστό επαγγελματία, παρά να κατακήξεις στον δερματολόγο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb